Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του χωριού Γοντσαρίβσκε στο Τσερνίχιβ. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται σε χώρο στρατοπέδου και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο στρατιωτικός ιερέας της Ουκρανικής Εκκλησίας Αντόν Πανασένκο.

Στο συγκεκριμένο χωριό εδρεύει η Πρώτη Ταξιαρχία Αρμάτων του Σεβέρσκι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Παρόντες στην Λειτουργία ήταν πολλοί στρατιωτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Πατριάρχης Κύριλλος παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των πιστών στη Μόσχα μειώθηκε κατά ένα τρίτο

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος (Γκουντιάγιεβ) αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση ενοριτών στις εκκλησίες της Μόσχας, η οποία παρατηρήθηκε από την Άνοιξη του περασμένου έτους, όταν ξεκίνησε η πανδημία. «Η μελέτη έδειξε ότι σε σύγκριση με το 2019, ο αριθμός των ενοριτών, που μειώθηκε κατά 32% το 2020, παρέμεινε στο ίδιο χαμηλό επίπεδο το 2021 και τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός τους μειώθηκε ακόμη περισσότερο» είπε ο Κύριλλος, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε σε ορισμένες αιτίες, οι οποίες κατά την άποψή του, έφεραν αυτή την πτώση. Μεταξύ αυτών ανέφερε την αύξηση της θνησιμότητας, την ανησυχία των πιστών για την υγεία τους, την τήρηση των αποστάσεων, τους περιορισμούς για τους ηλικιωμένους λόγω πανδημίας καθώς και την «απώλεια της καλής συνήθειας να πηγαίνουν στη Λειτουργία κάθε Σάββατο και Κυριακή». Σύμφωνα με την άποψη του Ρώσου Πατριάρχη, αυτή η κατάσταση επιβάλλει μεγαλύτερη ποιμαντική ευθύνη ενώπιον εκείνων που προσέρχονται στο ναό.

Η συνέχεια στο άρθρο Ο Πατριάρχης Κύριλλος παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των πιστών στη Μόσχα μειώθηκε κατά ένα τρίτο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.