Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, η Συμβουλευτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης, σχετικά με τον προγραμματισμό των επετειακών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

Την Επιτροπή συγκροτούν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος ορίστηκε υπεύθυνος για την επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο εφημέριος Μυστρά Πρωτ. Λάζαρος Σκάγκος, ο εφημέριος Χρυσάφων π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου, που εκπροσωπούσε και την αντίστοιχη Γνωμοδοτική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου της οποίας είναι Πρόεδρος, η Δρ. φιλολογίας Γιούλα Μυλωνάκου, οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Κουφός και Βασίλειος Βλαχάκος και οι φιλόλογοι Δημήτριος Βαχαβιώλος και Βασίλειος Κουδούνης.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας παρουσιάστηκε ένα αρχικό πλάνο εκδηλώσεων, ενώ εκφράστηκαν και αρκετές ακόμα αξιόλογες ιδέες. Στόχος είναι η ανάδειξη κομβικών γεγονότων στον τόπο μας κατά την Επανάσταση του ’21, όπως το ολοκαύτωμα στο Παλαιομονάστηρο Βρονταμά και η απελευθέρωση της Μονεμβασιάς, καθώς και η ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Εθνοϊερομάρτυρας Επίσκοπος Λακεδαιμονίας Ανανίας, ο νεομάρτυρας Άγιος Ιωάννης Μονεμβασιώτης, ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος Β΄, ο Επίσκοπος Έλους Άνθιμος και ο Επίσκοπος Ουγγροβλαχίας Ιγνάτιος, που καταγόταν από τα Χρύσαφα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.