Την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στις ΗΠΑ, συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Τη συνεδρίαση διηύθηνε ο Άρχων Δημήτριος (Τζιμ) Λογοθέτης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι κάθε Ιεράς Μητρόπολης της Αρχιεπισκοπής, οργανισμών Ομογένειας και Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών από πανεπιστήμια και κολέγια όλης της χώρας.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σε αυτή τη «σημαντική και «ευγενική προσπάθεια»: «Θέλω να φανταστείτε για λίγο το δώρο που θα δώσετε ξεδιπλώνοντας αυτήν την ιστορία για την κοινότητά μας. Ξαφνικά, οι νέοι θα δουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από νέα μάτια, μάτια που βλέπουν το φως της Ελλάδας στον κόσμο μας σε ένα φάσμα ακτινοβολίας που ίσως δεν είχαν σκεφτεί ότι υπήρχε. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τέχνη, την επιστήμη, την πολιτική ακόμη και στην αγγλική γλώσσα, με τρόπους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να μαντέψουν».
Ακολουθώντας τις παρατηρήσεις του Σεβασμιωτάτου, ο κ. Λογοθέτης υπογράμμισε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις θα κινηθούν στους εξής άξονες: προώθηση εκδηλώσεων, είτε διαδικτυακών είτε δια ζώσης στις ΗΠΑ και παροχή μοναδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και περιεχομένου για τη διοργάνωση κατάλληλων εορταστικών εκδηλώσεων.
Η επίσημη ιστοσελίδα των εορταστικών εκδηλώσεων Αρχιεπισκοπής για την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης θα ανοίξει στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.