Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών, της Λέσχης Φιλαναγνωσίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος «Το Φως» (2023-2024), όπου συζητήθηκε το βιβλίο της Γαλλίδας Φιλέλληνα Ζοέλ Λοπινό, με τίτλο: «Το νετλέτι», με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέως.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ χαιρέτησε την συνάντηση και αναφέρθηκε στην σημασία της Φιλαναγνωσίας αλλά και στην ανάγκη της ιστορικής μνήμης μέσα από τις πρόσφατες εμπειρίες του στη Γερμανία.

Η συγγραφέας με εξαιρετικό τρόπο καλεί τον αναγνώστη να ακολουθήσει την ηρωίδα σε ένα ταξίδι αναζήτησης στο παρελθόν, κουβαλώντας μέσα της την πολύτιμη γνώση της Ψυχογενεαλογίας και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κρήτης, όπως τις διηγήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού Μανιολόπουλου στο Ρέθυμνο, πριν λησμονηθεί στο πέρασμα του χρόνου η πραγματική ιστορία του τόπου τους.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00, όπου τα μέλη της Λέσχης θα συζητηθεί το βιβλίο της Altinsay Saba, με τίτλο: «ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ».

Όλη η θεματολογία των φετινών συναντήσεων επικεντρώνεται στο γενικό θέμα «Έλληνες και ξένοι συγγραφείς με φόντο την Κρήτης».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Ανδρομάχη Χουρδάκη, Εκπαιδευτικό – Φιλόλογο (τηλ.: 6989919129) και τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Επιστημονικό Συνεργάτη και Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: [email protected]).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.