Στο προ έτους εγκαινιασθέν ιερό παρεκκλήσιο των Τριών Νεοφανών Οσίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του "Με συγχωρείτε", εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, τελέσθηκε απόψε Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Εσπερινός τελέστηκε και με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αθηνών Αρχιμ. Νικολάου Κλάδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Αναπληρωτή Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρρου, και την παρουσία πολλών φιλευσεβών Μυκονίων.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα και πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ανεφέρθη στις διδαχές και το βίο των τιμώμενων νεοφανών Οσίων Πατέρων, και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για τα αυριανά του Γενέθλια.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, τους ύμνους του οποίου απέδωσαν κατανυκτικότατα οι Ιεροψάλτες κ.κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους δύο Αρχιερείς και συνεχάρη τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και το επιτελούμενο απ’ αυτόν πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Άνω Μερά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.