ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Μπουρούντι εορτάζει την εγκαθίδρυση της πρώτης Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μπουρούντι.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – Αίγυπτος

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 η αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Γκιτέγκα φιλοξένησε εκδήλωση για να εορτάσει την εγκαθίδρυση της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, της πρώτης Ορθόδοξης Εκκλησίας (Κόπτες) που κατασκευάζεται στο Μπουρούντι.

Ο Πρέσβης Abeer Bassiouni εξήρε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία της Αιγύπτου, από τις αρχαιότερες στον κόσμο σε αρκετές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η θεμελίωση της Εκκλησίας συμπίπτει χρονικά με την προεδρία της Αιγύπτου στην Αφρικανική Ένωση, υπογράμμισε ο Πρέσβης.

Ευχαριστήρια δήλωση εξέδωσε και ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Ορθοδόξου Εκκλησίας την Παρασκευή.

Το Μπουρούντι (Burundi, Republika y’ Uburundi η επίσημη ονομασία στη τοπική γλώσσα Kirundi της χώρας) είναι χώρα της κεντρικής Αφρικής.

Καλύπτει έκταση 27.830 τ.χλμ. και έχει πληθυσμό 10.953.317 (κατατάσσεται 84η στον κόσμο), σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2019.

Αποτέλεσε αρχικά γερμανική αποικία (1884) και στη συνέχεια βελγική από το 1916 μέχρι το 1962, οπότε και απέκτησε την ανεξαρτησία της.

Υπήρξε το επίκεντρο της γενοκτονίας του 1994 μεταξύ των φυλών Χούτου και Τούτσι, μετά τη κατάρριψη του αεροσκάφους που επέβαιναν οι Πρόεδροι των χωρών Ρουάντα και Μπουρούντι.

Συνορεύει βόρεια με τη Ρουάντα, ανατολικά και νότια με Τανζανία και δυτικά βρέχεται από την λίμνη Ταγκανίκα και συνορεύει με την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Είναι περίκλειστο κράτος.

Από τις 16 Ιανουαρίου του 2019, πρωτεύουσα της χώρας είναι η Γκιτέγκα.

Μερική μετάφραση από Egypt Today

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.