ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στα σχολεία επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές, για τον καθιερωμένο αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι «πανέτοιμο» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και επισήμανε ότι σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους.

«Είναι σαφές ότι πάμε φέτος καλύτερα από πέρυσι, όπως πέρυσι πήγαμε καλύτερα από πρόπερσι. Νομίζουμε ότι επιτέλους μπαίνουμε σε μία κανονικότητα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 19.480, εκ των οποίων 12.392 αφορούν στην πρωτοβάθμια, 3.928 στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 3.100 στην ειδική εκπαίδευση.

Το δημοτικό σχολείο και πιο συγκεκριμένα η Α΄ τάξη αποτελεί ουσιαστικά την είσοδο του παιδιού στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σκοπός είναι οι μαθητές να αναπτυχθούν πολύπλευρα μέσα από δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Γονείς και εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι, που πρέπει να βοηθήσουν στην προσαρμογή των παιδιών, καθησυχάζοντας τις -βάσιμες και μη- ανησυχίες τους. Τι γίνεται, όμως, όταν οι γονείς είναι πιο αγχωμένοι από τα παιδιά τους;

Μία γενική διαπίστωση είναι, ότι η μετάβαση των παιδιών τους σε νέα σχολική βαθμίδα συνιστά για τους γονείς μία αγχωτική διαδικασία.

Όταν, όμως, το άγχος τους φτάνει να γίνεται πανικός, ή όταν μετατοπίζεται στο παιδί, αλλά και όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις στη συμπεριφορά του μαθητή, που να δικαιολογούν την ανησυχία, εκεί χρειάζεται παρέμβαση, είναι οι γονείς, που πρέπει πρώτα να αναζητήσουν βοήθεια.

Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» η επιστροφή σε μια ρουτίνα και σε μια καθημερινότητα προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους.

Για τα παιδιά μπορεί να νιώθουν χαρά γιατί θα ξαναδούν τους φίλους τους αλλά και άγχος καθώς θα είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα και να είναι συνεπείς στην ολοκλήρωση των εργασιών τους.

Για τους γονείς μπορεί να είναι μια χαλάρωση και ανακούφιση ότι τα παιδιά επιστρέφουν σε ένα πρόγραμμα, καθώς κι εκείνοι με τη σειρά τους έχουν ή θα πρέπει να επιστρέψουν στις δικές τους ασχολίες αλλά από την άλλη μπορεί να δημιουργεί άγχος η ρουτίνα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παρακάτω δίνονται κάποιες κατευθύνσεις για το πώς μπορούν οι γονείς να προετοιμαστούν για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.