Την πρώτη Κυριακή του μηνός Σεπτεμβρίου, η οποία φέτος συνέπεσε στις 6 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου τιμάται η «ημέρα Περιβάλλοντος», η οποία με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια ως η 1η Σεπτεμβρίου.

Κατά τις ημέρες αυτές αναπέμπονται ευχαριστήριες δοξολογίες προς τον Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου και ταυτόχρονα ικετήριες δεήσεις για τη σωτηρία του από την ανθρώπινη βουλιμία και πλεονεξία.

Το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Στο κηρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική περικοπή κατά την οποάι αναγνώστηκε η γνωστή «παραβολή του αμπελώνος», την οποία συνέδεσε με τη σημερινή τιμώμενη «ημέρα Περιβάλλοντος».

Παρέστησαν οι έντιμοι κ.κ Μιχαήλ Χατζηγιώρκας, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Ονούφριος Κουλλά και πολυπληθές εκκλησίασμα. Κατά την ώρα του Κοινωνικού διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου για την «ημέρα Περιβάλλοντος».

Πριν την απόλυση εψάλλη επιμνημόσυνος δέηση για τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο, τον ηγούμενο της Μονής Μαχαιρά Ιερομόναχο Αρσένιο και όσους έχασαν τη ζωή τους κατά το ατύχημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2004.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.