Στη διάρκεια των τελευταίων σχολικών διακοπών, έλαβε χώρα ένα ακόμη ιστορικό γεγονός για την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος. Διοργανώθηκε, με την ευχή του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου της Περιφερείας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού, η πρώτη κατασκήνωση των Κατηχητικών Σχολείων της Περιφερείας.

Το κατασκηνωτικό τριήμερο, από την Τετάρτη 6 του μηνός μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, ήταν για παιδιά από 9 έως 13 ετών και πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο Mylor Adventure Camp, που βρίσκεται σε μια γραφική πολύ όμορφη τοποθεσία στους λόφους της Αδελαΐδος και απέχει 40 μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλεως.

Το πρόγραμμα άρχισε με την συγκέντρωση πρωί πρωί των 56 κατασκηνωτών στους χώρους της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου, απ’ όπου έγινε η αναχώρηση με το λεωφορείο. Ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους παίζοντας και προετοιμαζόμενα έτσι για την κοινή τους διαβίωση στη διάρκεια του κατασκηνωτικού τριημέρου.

Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση, τα παιδιά οδηγήθηκαν να γνωρίσουν τους χώρους της κατασκηνώσεως και, εν συνεχεία, συμπροσευχήθηκαν στον Αγιασμό για την έναρξη της κατασκηνώσεως που τέλεσαν οι εφημέριοι της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, π. Ιερεμίας Krieg (ο οποίος είναι και διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη» της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος) και π. Δανιήλ Bradshaw (ο οποίος είναι και διευθυντής του Κολλεγίου «Άγιος Σπυρίδων» της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Unley).

Στη διάρκεια της κατασκηνώσεως τα παιδιά χωρίστηκαν σε διάφορες ομάδες. Ομάδες για παιγνίδια, ομάδες για αγιογραφικά μαθήματα, υπήρχαν όμως και δραστηριότητες, στις οποίες λάμβαναν μέρος όλα τα παιδιά από κοινού.

Μεταξύ των άλλων, τα παιδιά διασκέδασαν ιδιαιτέρως με τα οργανωμένα από τους διαχειριστές του χώρου παιγνίδια, όπως την εναέρια αλυσίδα flying fox (δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος στην Αυστραλία) και την γιγαντιαία αιώρα (giant swing).

Τα αγιογραφικά μαθήματα βασίστηκαν στο σύνθημα αυτού του κατασκηνωτικού τριημέρου, το οποίο ήταν «Ἐνδύσασθε τήν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ» από την προς Εφεσίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, το οποίο εκλήθησαν οι συμμετέχοντες να βιώσουν τόσο στη διάρκεια της κατασκηνώσεως όσο και στην μετέπειτα ζωή τους.

Κάθε ομάδα επικεντρώθηκε σε μια συγκεκριμένη πτυχή της πανοπλίας (η Ασπίδα της Πίστεως, η Ζώνη της Αληθείας, το Ξίφος του Πνεύματος, ο Θώρακας της Δικαιοσύνης).

Επιπροσθέτως, δυο επί πλέον αγιογραφικά μαθήματα επί του ιδίου θέματος διδάχθηκαν από τους επισκέπτες-ομιλητές, τον π. Ιερεμία και τον π. Ιωάννη Ψάλιο (ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας-Κοινότητος Αγίου Σπυρίδωνος Unley).

Ένα σπουδαίο κομμάτι των βιωμάτων και εμπειριών, που έζησαν οι κατασκηνωτές, ήταν η κοινή τράπεζα φαγητού. Κάθε ομάδα ανέλαβε εκ περιτροπής την προετοιμασία της τραπέζης και το μάζεμά της, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν να φροντίζουν στη ζωή τους για τον πλησίον.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.