Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Με τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα και τους μαθητές να πρέπει να φέρουν μαζί τους τη λεγόμενη σχολική κάρτα, πολλοί γονείς μπήκαν το βράδυ της Κυριακής στο self-testing.gov.gr. για να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Όμως, πατώντας την ένδειξη “Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα «Σχολική κάρτα για COVID-19» εδώ” διαπίστωσαν οτι δεν μπορούν καν να εισέλθουν σε αυτήν.

Self test: ‘Επεσε η πλατφόρμα για τη σχολική κάρτα
Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Με άγχος συνοδεύεται το άνοιγμα των σχολείων εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να κλείνει μια τάξη, αφού πρώτα τη σαρώσει η μετάλλαξη Δέλτα. Σήμερα το πρώτο self test σε μαθητές.
Τη Δευτέρα «χτυπάει» το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, και σήμερα πρέπει οι μαθητές να κάνουν το πρώτο self test ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας, πριν πάνε στο σχολείο.

Στα διαδικαστικά, το δεύτερο Self Test πρέπει να παρουσιαστεί στο σχολείο την Πέμπτη. Από την επόμενη εβδομάδα τα Self Test θα πρέπει να παρουσιάζονται στα σχολεία κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Η δήλωση εδώ.

Τα σχολεία ανοίγουν με τον τρόπο που έκλεισαν (μεγάλη διαφορά ότι για να κλείσει μια τάξη πρέπει να αρρωστήσουν οι μισοί μαθητές τουλάχιστον) και ήδη έχει ανοίξει η κουβέντα για το πότε θα κλείσουν πάλι.

Ανακοινώθηκαν τα γνωστά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όπως είναι φυσικό οι γονείς παραμένουν ανήσυχοι, καθώς πολλοί ειδικοί εκτιμούν πως το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που συνιστούν να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να αποκαλείται από τους ειδικούς ως «νέα πανδημία», η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία σειρά «αμφιλεγόμενων» – κατά πολλούς ειδικούς, αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης –μέτρων, όπως το κλείσιμο ενός τμήματος, εφόσον παρουσιαστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε πάνω από τους μισούς μαθητές του τμήματος. Δεν αποκλείεται αυτό το μέτρο η κυβέρνηση να το πάρει τελικά πίσω…

Άλλωστε το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και ειδικά το γεγονός ότι για να κλείσει μια τάξη πρέπει να την σαρώσει η μετάλλαξη Δέλτα, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις και μεγάλη ανασφάλεια.

Ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης τονίζει ότι δεν θα έπρεπε να πάμε άμεσα σε άνοιγμα των σχολείων. Μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί ακόμα και η λύση του lockdown, για να πέσουν τα κρούσματα. Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ σημείωσε, ακόμα, την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα και για τα παιδιά.

Όπως είπε, τη μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν μια καινούργια επιδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας. Έκανε μάλιστα την πρόβλεψη ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, της επιστροφής στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα. Εκτίμησε ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000 ημερησίως.

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα πρέπει, κάποια στιγμή, ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία θα ξανακλείσουν, λόγω της αύξησης της νοσηρότητας στα παιδιά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.