Η πρώτη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Ιερού Ιδρυματικού Ναού του Αγίου Ανδρέου Νέας Σμύρνης.

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Σιάφης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής με θέμα: «Η ιερωσύνη στις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Την αρχική αυτή Σύναξη άνοιξε με την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, λέγοντας ότι δύο λέξεις – συστάσεις του Αποστόλου Παύλου έχουν ιδιαίτερη πνευματική βαρύτητα. Η πρώτη είναι το «αναζωπυρείν το χάρισμα του Θεού». Ο Απόστολος απευθυνόμενος στον μαθητή του Τιμόθεο τον καλεί να ανανεώνει το χάρισμα του Θεού, το οποίο έλαβε κατά τη χειροτονία του (Β’ Τιμ. 1,6). Η αποστολική προτροπή αφορά όλους εμάς τους κληρικούς.

«Η δεύτερη είναι η ανάγκη συνεχούς καταρτίσεως όλων μας κληρικών και λαικών (Εφεσ. 4,12· Β’ Κορ. 13,9). Τον σκοπό αυτό υπηρέτησαν τα ιερατικά σεμινάρια που οργανώσαμε κάθε χρόνο κατά τη διαρρεύσασα εικοσαετία της αρχιερατείας μας. Με τη χάρη του Θεού συνεχίζουμε. Κατά την εφετινή περίοδο (Νοέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023) αποφασίσαμε στις συνάξεις να μετέχουν οι νεώτεροι κληρικοί – εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι θα μας παρουσιάζουν την ιερατική σκέψη και τους ποιμαντικούς προβληματισμούς, κυρίως συγχρόνων συγγραφέων που διαπραγματεύονται ανάλογα θέματα. Έτσι, θα δίδεται η αφορμή γόνιμου προβληματισμού και ανταλλαγής σκέψεων» πρόσθεσε.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε με την εξής ευχή: «Ευχόμαστε εκτενώς ο Κύριος Ιησούς, ο Μέγας Αρχιερεύς και Αρχιποίμην της Εκκλησίας μας, να ευλογήσει και αυτή την προσπάθεια και να την αναδείξει επωφελή για όλους μας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.