Την Α’ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεώς του συγκάλεσε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος.

Η Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε όλα τα υγειονομικά μέτρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, ενώ συμμετείχε η πλειονότητα των ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιο Τριαδικό Θεό και την χαρά του για την πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας υπό την ποιμαντορία του, παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία της συνεργασίας του με τους ιερείς, τους οποίους ονόμασε πολύτιμους συνεργούς του, τα οποία καταγράφονται στην πρώτη εγκύκλιο του προς τους ιερείς, στα βήματα και την παράδοση των προκατόχων του ιεραρχών και μάλιστα του αμέσως προκατόχου του, κυρού Σεραφείμ.

Υπογράμμισε την ανάγκη της αμέσου επικοινωνίας των Ιερέων με τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη τους, μέσα σε ένα οικογενειακό πνεύμα συνεργασίας και με υπακοή στο Συνοδικό και Ιεραρχικό πολίτευμα της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια παρουσίασε και ανέλυσε τις τελευταίες εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τα υγειονομικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και ζήτησε τις ευχές τους για την αρχομένη ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη της Καστορίας και μοίρασε στον καθένα ως ευλογία και εφόδιο από ένα Θεολογικό και Ποιμαντικό βιβλίο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.