Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής του «Αγίου Ιακώβου» στην πόλη Kansasville, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό του Κέντρου, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Δεκάδες Ελληνορθόδοξοι πιστοί συνέρρευσαν από το Σικάγο και διάφορες πόλεις του Ιλινόις, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και απόλαυσαν τη διαδρομή και το όμορφο φυσικό περιβάλλον στο οποίο έχει δημιουργηθεί το Ιδρυμα του Αγίου Ιακώβου. Μετά τη Λειτουργία προσφέρθηκε προς όλους γεύμα από το Κέντρο Περισυλλογής, στη διάρκεια του οποίου οι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και συνομιλήσουν με τον νέο.

Στο Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής γίνονται και οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Σικάγου κάθε καλοκαίρι στο οποίο φιλοξενούνται εκατοντάδες παιδιά. Η κατασκήνωση και το πρόγραμμά της είχε ονομαστεί από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σικάγου κυρό Ιάκωβο «Φανάρι» προς τιμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη θέσπιση των κατασκηνωτικών προγραμμάτων αλλά και στην οικοδόμηση του Ιδρύματος Πνευματικής Περισυλλογής πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Ιάκωβος και τα οποία έγιναν πραγματικότητα με δωρεές των ομογενών.

Υπογραμμίζεται ότι το Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής περιλαμβάνει 137 έκρες γης, ενώ διαθέτει και μία μεγάλη λίμνη στην οποία κολυμπούν το καλοκαίρι τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα των κατασκηνώσεων.

Το ίδρυμα χρησιμοποιείται για προγράμματα περισυλλογής, μελέτης και προσευχής των ιερέων της Μητρόπολης Σικάγου, συνεδριάσεις κοινοτικών συμβουλίων και Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των κοινοτήτων. Επίσης, οι αίθουσες του διατίθενται για κοινωνικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων δεξιώσεων και δείπνων για βαπτίσεις και γάμους.

Η Μητρόπολη Σικάγου συμπεριλαμβάνει κοινότητες στις πολιτείες Ιλινόις, Ουισκόνσιν, Αϊόβα, Μινεσότα, καθώς επίσης και περιοχές στις πολιτείες Μισούρι και Ινδιάνας.

από Εθνικός Κήρυξ

Πρώτη επίσκεψη Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ στο Κέντρο Περισυλλογής

Πρώτη επίσκεψη Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ στο Κέντρο Περισυλλογής

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.