Το θέμα των αμβλώσεων απασχόλησε γι ακόμη μια φορά τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο οποίος

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέλαβε την πρωτοβουλία να στερήσει από τις ιδιωτικές κλινικές το δικαίωμα της τεχνητής διακοπής κύησης.

«Οι προτάσεις που γίνονται τώρα από τους νομοθέτες είναι σημαντικές – ειδικότερα, για τη διακοπή των αμβλώσεων σε ιδιωτικές κλινικές, που αφορά τον κυνηγί των κερδών» – τόνισε ο Πατριάρχης μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος προέτρεψε τους νομοθέτες να υιοθετήσουν μια πιο τολμηρή προσέγγιση στο θέμα της προστασίας της ζωής, και να αγνοήσουν τις απόψεις εκείνες που κάνουν λόγω για αύξηση παράνομων κλινικών.

«Οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να λάβουν μια αξιοπρεπή απάντηση» – είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα φροντίσουν τα θέματα υγείας να παραμείνουν «στην αποκλειστική δικαιοδοσία της ιατρικής κοινότητας και όχι των επιχειρηματιών».

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, υπενθύμισε ότι ο Αστικός Κώδικας της Ρωσίας προστατεύει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού.

Επίσης εξέφρασε την γνώμη ότι ο εν λόγω νόμος να τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η ζωή ενός παιδιού, μελλοντικού μέλους της κοινωνίας, να προστατεύεται από τη στιγμή της γέννησής του.

“Είναι τρομερό να προστατεύεται το δικαίωμα της κληρονομιάς και όχι το δικαίωμα του παιδιού. Από που το πήραμε αυτό, από ποια κουλτούρα, από ποια παράδοση;” – ρώτησε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.