Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, έχει ζητήσει να επεκταθεί ο "κόφτης" μέχρι και το 2020.

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει ζητήσει να επεκταθεί ο “κόφτης” μέχρι και το 2020.

Μάλιστα σε πιθανή αλλαγή κυβέρνησης, αυτή να δεσμεύεται στην εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας μέσω των νέων μνημονίων, κρατώντας έτσι όμηρο τον Ελληνικό λαό τουλάχιστον μέχρι και το 2020.

Επιπλέον(καταστρατηγώντας το Ελληνικό Σύνταγμα) ζητά τα συγκεκριμένα μέτρα να μην πάνε προς ψήφιση στη Βουλή αλλά να μπουν στο κείμενο συμπερασμάτων του Eurogroup με τη λήξη της δεύτερης αξιολόγησης, έτσι ώστε να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

Η Τρόικα πατώντας πάνω σε αυτή την (ανήκουστη) πρόταση ζητάει την επέκταση του “κόφτη” στην πενταετία δηλαδή μέχρι το 2023.
Από πλευράς του το ΔΝΤ ζητά νέα αύξηση του ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα από το 13% στο 14%(πέρυσι ήταν στο μισό), θέλοντας προφανώς να δώσουν τη χαριστική βολή στον Ελληνικό τουρισμό.

Αυτό που κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος στην Ελληνική Βουλή επιμένουν ότι ξεπερνά κάθε δημοκρατικό όριο η απαίτηση του ΔΝΤ ότι θα πρέπει μια παρούσα κυβέρνηση να δεσμεύσει τη χώρα μετά τη λήξη της θητείας της νομοθετώντας μέτρα.

Άρχισαν δηλαδή και πάλι οι λεονταρισμοί στο εσωτερικό ενώ στα διεθνή groups είναι οι ίδιοι που ζητούν τα σκληρά μέτρα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.