Έντονη παρασκηνιακή κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ενώ τα κομματικά επιτελεία, κυρίως της αντιπολίτευσης, ψάχνουν πυρετωδώς τη χρυσή τομή και τον υποψήφιο που θα γεφυρώσει τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους, μια εν δυνάμει υποψηφιότητα από την εξωτερική έρχεται να ταράξει τα προεκλογικά νερά.

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SigmaLive μιλώντας σε κλειστό κύκλο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και ο ίδιος την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι τα βίντεο με τις ομιλίες του στο youtube συγκεντρώνουν κάθε βδομάδα χιλιάδες προβολές και ο φλογερός του λόγος προκαλεί διάφορες αντιδράσεις, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να κάνει το μεγάλο βήμα ο Μητροπολίτης Μόρφου. Πέραν από τους ψήφους των διαμαρτυρόμενων για τα μέτρα της πανδημίας-εμβολιασμού, ο ίδιος φαίνεται να ποντάρει επίσης σε ψήφους από τους 40 και πλέον χιλιάδες ορθόδοξους Ρώσους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αν είναι θέλημα Θεού και με την ευχή του χριστεπώνυμου ποιμνίου θα προσπαθήσω να οδηγήσω τον λαό στην εθνική γη της Επαγγελίας», φέρεται να δήλωσε σε πρόσφατη σύναξη με πιστούς του ακόλουθους.

Στο πλαίσιο αυτό είπε πως δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο πολύ οι επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές αφού από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’ που ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η λειτουργία της προεκλογικής πλατφόρμας «Ο καλός Ποιμήν» που θα αναλάβει καθήκοντα επιτελείου. Εγγραφές μελών που θέλουν να συνδράμουν εθελοντικά θα γίνονται σε σελίδα που θα φέρει το όνομα «Ελληνορθόδοξη Τάξη Πραγμάτων» ενώ ένα από τα βασικά συνθήματα θα είναι «Η Παγκοσμιοποίηση θέλει Ποιμενάρχη».

Η πιο πάνω εξέλιξη έθεσε ήδη σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία που ήδη δυσκολεύονται να συσπειρώσουν τους κομματικούς αμνούς στο πολιτικό τους «μαντρί».

Πάντως το ιερατικό του αξίωμα δεν αποτελεί εμπόδιο στο να θέσει υποψηφιότητα καθώς κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα, για εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αν:

Α) Κατά το χρόνο της εκλογής θα έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του.

Β) Δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα ατιμωτικό ή ηθικής αισχρότητας δεν έχει στερηθεί της εκλογιμότητας, κατόπιν απόφασης αρμοδίου δικαστηρίου της Δημοκρατίας, ένεκα οποιουδήποτε εκλογικού αδικήματος.

Γ) δεν πάσχει από διανοητική νόσο που να τον καθιστά ανίκανο να ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.