Τη Δευτέρα 1η Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η εξ αναβολής δίκη του ιδρυτή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και εφτά συνεργατών του που εργάζονταν σε δομές της οργάνωσης. Θα είναι η πρώτη φορά που ο πατήρ Αντώνιος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το πλημμεληματικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο αφορά τη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση τροφίμων των δομών.

Ο πάτερ Αντώνιος πρόκειται να δικαστεί ξεχωριστά για την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων, ενώ είναι αντιμέτωπος και με τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μαζί με τη σύζυγό του Σταματία Γεωργαντή, που αφορούν τα οικονομικά σκάνδαλα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου ως βασικός κατηγορούμενος σε αυτό το πρώτο δικαστήριο που αφορά τα πλημμελήματα αντιμετωπίζει το εξής κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι 17 τα θύματα που υπέστησαν σωματικές βλάβες από τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος είτε ενεργούσε από κοινού με συνεργάτες του είτε ήταν ο ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων, καθώς οι ανήλικοι βρίσκονταν υπό την προστασία του.

Σε μια δίκη που προβλέπεται πολύμηνη, αφού θα είναι δεκάδες και οι μάρτυρες κατηγορητηρίου που θα καταθέσουν ενώπιον των δικαστών, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αντικρούσουν τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης (βαριά, επικίνδυνη ή απλή) σε ανηλίκους που βρίσκονταν υπό την προστασία των δραστών, των μεθοδευμένων προκλήσεων ψυχικού πόνου και σωματικής εξάντλησης σε βαθμό επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών και απειλών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.