Ένας ψάλτης που νοσεί βαριά από κορωνοϊό αλλά κι ένας επίτροπος ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, έφεραν τον ιερέα στα όρια της υπομονής του.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έστω και η παραμικρή παραχώρηση είναι επικίνδυνη. Οτιδήποτε συμβεί έχουμε την ευθύνη.»

Γι’ αυτό, όταν την περασμένη Κυριακή, στην λειτουργία, εμφανίστηκαν οι δυο ενορίτες χωρίς μάσκα μέσα στο ναό, ακολούθησε επεισόδιο με την επέμβαση της αστυνομίας.

«Ο ιερέας μου είπε ότι «ή θα φορέσεις μάσκα ή θα βγεις έξω από τον ναό.» Εγώ δεν έκανα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Εγώ οικειοθελώς δεν βγαίνω από τον οίκο του Θεού. Λέω εγώ «κάθομαι εδώ και ελάτε να με βγάλετε σηκωτό να με βγάλετε έξω. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε την Αστυνομία.» Κι αυτό επέλεξε να κάνει ο ιερέας.»

Όπως υποστηρίζει αποκλειστικά στο live news ο ενορίτης, που έφυγε από την εκκλησία με… ενθύμιο αυτό το πρόστιμο των 300 ευρώ και ακόμη 300ων ο γιος του, αρνήθηκε κατηγορηματικά να βάλει μάσκα, γιατί θεωρεί ότι μέσα στην εκκλησία δεν κινδυνεύει.

«Άλλο η εκκλησία, άλλο οι υπόλοιποι εσωτερικοί χώροι. Δεν είναι θέμα άρνησης μέσα στον ιερό ναό, είναι θέμα πίστεως.»

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αν και φοράει τη μάσκα στο σούπερ μάρκετ και τον φούρνο, μέσα στην εκκλησία δεν την θεωρεί απαραίτητη. Κι έτσι μπήκε στο στόχαστρο του ιερέα.

«Πήγαμε στην εκκλησία και πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία σταμάτησε τον ιερέα, σταμάτησε την ακολουθία και μίλησε στο μικρόφωνο και είπε ότι λόγω των κρουσμάτων δεν θέλω κανείς να μην φοράει μάσκα. Θα βάλετε όλοι. Και ουσιαστικά για μένα και για τον γιο μου έλεγε. Δεν υπήρχε άλλος.»

Ο πατήρ Χρήστος διέκοψε την ακολουθία του όρθρου και ζήτησε από τον πιστό να φορέσει τη μάσκα ειδάλλως να αποχωρήσει από τον ναό.

«Ο ίδιος μας είπε πάρτε την αστυνομία να με βγάλει έξω από τον ναό. Ποτέ δεν φοράει μάσκα βέβαια. Τον έχω παρακαλέσει και κατ’ ιδίαν. Τον έχουμε παρακαλέσει πάρα πολλές φορές και οι επίτροποι κι εγώ προσωπικά με το καλό.»

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν το πρόστιμο στον πιστό ο οποίος καλείται να πληρώσει 600 ευρώ για τον ίδιο και τον γιο του.

«Μου έκοψε την κλήση. Βγήκε και ο γιος μου έκοψε και σε αυτόν την κλήση και ξαναμπήκαμε μέσα.»

Ο ιερέας θέλησε με αυτήν την κίνηση να προστατέψει τους ανθρώπους που βρίσκονταν εντός του ναού καθώς, είχε προηγηθεί 15μερη αναστολή λειτουργίας του ναού λόγω των κρουσμάτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.