Η θετική εξέλιξη οφελείται σε μεγάλο βαθμό στην ορθή τήρηση των μέτρων, ενώ σε καταγγελίες για διευθυντές που ζητάνε στοιχεία για τη συμμετοχή μαθητών σε καταλήψεις δήλωσε πως «δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο».

Επιπλέον, τόνισε πως οι αναπληρωτές κατά τη φετινή χρονιά προσλήφθηκαν νωρίτερα από ποτέ, αν και το υπουργείο Παιδείας «δεν είχε κάνει πίνακες για να κάνει προσλήψεις».

Μάλιστα, τόνισε ότι έχουν καλυφθεί σε όλα τα κενά σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές.

Κανένα πρόβλημα μετά 25αρια τμήματα

Σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον συγχρωτισμό μαθητών σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, σημείωσε πως υπάρχει ένα περιστατικό διασποράς του ιού στα σχολεία, γεγονός που, κατά την κρίση της Α. Γκίκα, αποδεικνύει πως δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των μαθητών ανά αίθουσα.

Στον αριθμό των 32.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν για τη νέα σχολική χρονιά στάθηκε η Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ενώ επιπλέον 118 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σήμερα, όπως αποκάλυψε στο MEGA, θα πραγματοποιηθεί και η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών.

Προτεραιότητα οι απομακρυσμένες περιοχές

Άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας ήταν η κάλυψη των αναγκών σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, δήλωσε σε καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις σε σχολεία της Αθήνας, ενώ έκανε λόγο για μια «εξελισσόμενη διαδικασία», καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν κάνει χρήση της ειδικής άδειας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.