Την Πέμπτη προ των Βαΐων 18 Απριλίου 2019 το βράδυ, στο Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργορυπηκόοου Ψαχνών έλαβε χώρα η από πολλών ετών καθιερωμένη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν και φέτος πολλοί προσκυνητές εκ Κορίνθου συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη τους.

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος με συμπροσευχόμενο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, συνιερουργούς πολλούς Ιερείς εκ Κορίνθου και Χαλκίδος και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εντοπίων αλλά και προερχομένων εκ της Κορινθίας, οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν και το θαυματουργό εικόνισμα του Τιμίου Προδρόμου από τα Κατούνια Ευβοίας, το οποίο διανυκτέρευσε στο Ι. Ησυχαστήριο, αφού καθ’ όλη την Μ. Τεσσαρακοστή λιτανεύεται στους Ι. Ναούς της Χαλκίδος και των Ψαχνών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας μνεία στην καθιέρωση αυτού του προσκυνήματος, που ο Μητροπολίτης Κορίνθου είχε θεσμοθετήσει ως αρχιμανδρίτης, κατά την περίοδο της διακονίας τους στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος και αναφέρθηκε στο έργο του Τιμίου Προδρόμου ως κήρυκα της μετανοίας και εισηγητού της καλής αγγελίας του ερχομού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε όλο Του τον εαυτό θυσία, για να ελευθερώσει την ανθρωπότητα από την κατ’ εξοχήν αμαρτία, δηλαδή τον χωρισμό του ανθρώπου από τον Θεό.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, τους Ιερείς, την Καθηγουμένη γερόντισσα Χριστοδούλη και όλους τους ευσεβείς προσκυνητές, που δια της κοινής λειτουργικής προσευχής γεύθηκαν όλοι την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγ. Πνεύματος και κατακλείοντας ευχήθηκε σε όλους να φθάσουν εν χαρά στην προσκύνηση και τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.