Προσκυνητές από την Αθήνα επισκεύτηκαν σήμερα Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, προκειμένου να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας της «Γλυκοφιλούσας», προσωπικής εικόνας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.

Τους προσκυνητές υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε, τους ομίλησε για την εικόνα της Παναγίας αλλά και για το ιδιόχειρο ικετευτικό επίγραμμα του Ιωάννη Καποδίστρια «Γλυκοφιλούσα Μαριάμ τον Υιόν σου αίτησαι υπέρ εμού του δούλου σου Ιωάννου, βραβεύσαι, μετά σοφίας κυβερνάν τον ευσεβή λαόν του και βασιλείας με Αυτού τυχείν δι᾿ Ελεός του», το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της Ι. Εικόνος, υποδηλώνοντας την πίστη, την αρετή και την ευσέβεια του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Το ιδιόχειρο αυτό σημείωμα στην Εικόνα της Παναγίας διδάσκει αενάως τον τρόπο, με τον οποίο οφείλουν οι Άρχοντες να κυβερνούν τον ευλογημένο αυτόν Τόπο.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού απήντησε σε ερωτήσεις των προσκυνητών, κατέληξε ευχαριστώντας τους για την επίσκεψή τους και δίδοντάς τους μια μικρή ευλογία, ως αναμνηστικό, τους ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της «Γλυκοφιλούσας» Θεοτόκου να τους σκεπάζει και να τους φωτίζει!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.