Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24ης Σεπτεμβρίου 2021, Ιερά Αγρυπνία, στον Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά Λυγιά Ναυπακτίας. Η Ιερά Αγρυπνία ήταν αφιερωμένη στον νέο άγιο Ιεράρχη της Εκκλησίας, Καλλίνικο Επίσκοπο Εδέσσης τον Θαυματουργό, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ανακομιδή (εκταφή) των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, μετά τον Εσπερινό και μέσα στην ησυχία της βραδιάς, έγινε η υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιεράρχου.

Οι Ιερείς και οι πιστοί, υπό τον ήχο των πανηγυρικών καμπανοκρουσιών, υποδέχτηκαν στα προπύλαια του Ιερού Ναού το ιερό σέβασμα, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δέηση, Αρτοκλασία και ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου.

Ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μακρής, αφού ευχαρίστησε πρώτον τον Άγιο Τριαδικό Θεό που έφτασε η μεγάλη αυτή ευλογία στον Ενορία, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη ο οποίος έδωσε την ευλογία για την πνευματική αυτή βραδιά αλλά και που ο ίδιος κόμισε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γέροντος του, στον Ναό.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ο οποίος αποδέχθηκε το αίτημα της Ενορίας και απέστειλε το απότμημα του Ιερού Λείψανου, το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό, ως ένας πολύτιμος πνευματικός θησαυρός.

Έπειτα, ευχαρίστησε τον νέο στην ηλικία Ενορίτη και φοιτητή, Σπύρο Ασημακόπουλο, ο οποίος από ευλάβεια στον νέο Άγιο, μετέφερε αυτοπροσώπως το αίτημα της Ενορίας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης και ανέλαβε την μεταφορά του Λειψάνου στην Ναύπακτο και βοήθησε στην διοργάνωση της πανηγύρεως.

Τέλος ο π. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε τους δωρητάς της Ιεράς Λειψανοθήκης και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της Υποδοχής, τόνισε ότι: «Από σήμερα η Ενορία του Αποστόλου Θωμά, τυγχάνει αυτής της μεγάλης ευλογίας και αυτού του Δώρου του Θεού προς εμάς!».

Στην συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιερόθεος, ο οποίος αφού επαίνεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία, περιέγραψε την εμπειρία του από την ημέρα της εκταφής των ιερών λειψάνων (25-9-2020) πριν ένα έτος, και μέσα από την προσωπική του μαρτυρία ως πνευματικό παιδί του αγίου Καλλινίκου, παρουσίασε τον Άγιο ως «άνθρωπο του Θεού», χαρακτηρισμός που προέρχεται από τον Απόστολο Παύλο και που άρεσε στον ίδιο τον άγιο Καλλίνικο και τον επαναλάμβανε και έτσι καλούσε πολλές φορές τους άλλους, ώστε να αγαπήσουν και οι άλλοι τον τίτλο αυτό και να θελήσουν να γίνουν άνθρωποι του Θεού, και ως «φίλο του Ιησού Χριστού», όπως ο Χριστός απεκάλεσε τους μαθητές Του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.