Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στην υπεράσπιση των «δικαιωμάτων» της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην γη, στην θάλασσα και στις αιθέρες της Κύπρου, με την υποστήριξη της Τουρκίας.

«Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού σε συνεργασία με την Τουρκική Δημοκρατία και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τόσο στον αέρα, όσο και στην ξηρά και τη θάλασσα», ανέφερε.

Ο κ. Τατάρ υποδέχθηκε την διοίκηση του κατοχικού στρατού με την ευκαιρία της επετείου ίδρυσης της ΤΜΤ και της κατάκτησης της Κύπρου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αναφερόμενος στην προστασία των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού «λαού», κατά την έκφρασή του, σε συνεργασία με την Τουρκική Δημοκρατία και τη διασφάλιση της ασφάλειας στον αέρα, τη στεριά και τη θάλασσα, ο κ. Τατάρ είπε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός θα συνεχίσει την ύπαρξή του σε οικονομικό, πολιτικό και ασφαλιστικό επίπεδο με την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Εν τω μεταξύ, και ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ υποδέχθηκε την διοίκηση του κατοχικού στρατού με αφορμή τις προαναφερόμενες επετείους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.