Ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερα συγκινητικό προσκυνηματικό 3ήμερο, με θέμα “Στα Βήματα του Αγίου Πορφυρίου”, είχανε την Ευλογία να βιώσουν προσκυνητές από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διαβατών Θεσσαλονίκης, συνοδεία του ιερέα τους, π. Θεοφάνη Κούκου.

Επισκέφθηκαν το χωριό που γεννήθηκε ο Αγιος Πορφύριος, τον Αγιο Ιωάννη Αλιβερίου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και τον εφημέριο π. Ευάγγελο.

Εκεί ξεναγήθηκαν στον Νέο Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στον οποίο φυλάσσεται λείψανο Αίματος του αγίου Πορφυρίου που δώρησε ο προσωπικός γιατρός του (καρδιολόγος), κος Γεώργιος Παπαζάχος καθηγητής ιατρικής πανεπιστημίου Αθηνών, στον παλιό ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου που λειτουργούσε και ώς σχολείο στο οποίο ο Αγιος πήγε δημοτικό καθώς και στο πατρικό του σπίτι.

Ακόμη επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή αγίου Χαραλάμπους Λευκών στην οποία ο Αγιος Πορφύριος διετέλεσε ηγούμενος 12 χρόνια αλλά και το ιερό Ησυχαστήριο στο Μήλεσι, στο οποίο επίσης φυλάσσεται λείψανο Αίματος του αγίου Πορφυρίου και που βρίσκεται και το κελλάκι του Αγίου.

Ήτανε ένα εξαιρετικό και μοναδικό 3ήμερο στο οποίο οι προσκυνητές δεχθήκανε ιδιαίτερη Ευλογία και γνώρισαν περισσότερο τον μεγάλο αυτό σύγχρονο Άγιο της Ορθοδοξίας μας, Άγιο Πορφύριο.

Την όλη οργάνωση, υλοποίηση και ξενάγηση είχε ο κος Νίκος Τσαντίρης, Σύμβουλος Προσκυνηματικών Περιηγήσεων – Θρησκευτικού τουρισμού και αρθρογράφος στο Ekklisiaonline.gr


Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.