Μέσα σε κλίμας πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, ολοκληρώθηκε η διήμερη προσκυνηματική εξόρμηση των τακτικών Συνάξεων Οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ενα τμήμα των Συνάξεων συνόδευσε τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη π. Ιουστίνο, στις 11 και 12 Ιουλίου στην ακριτική και ιστορική Κόνιτσα με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ενδιάμεσος προορισμός της εξορμήσεως τα Ιωάννινα, η πανέμορφη Πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Οι συμμετέχοντες, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο π. Ιουστίνο, επισκέφθηκαν αρχικά την Ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίτσας που είναι χτισμένη στον λόφο της Ακρόπολης των Ιωαννίνων, με εξαιρετική θέα στην πόλη και στη λίμνη.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη στο Μπιζάνι όπου ζωντάνεψαν στις καρδιές ολων ηρωϊκές στιγμές και μορφές της Ελλαδος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το καραβάκι από τον Μώλο σήκωσε την άγκυρα για να μεταφέρει τους επισκέπτες στη γαλήνια ομορφιά και το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης και στο πανέμορφο και καταπράσινο Νησί της Κυρά-Φροσύνης.

Η ξενάγηση στο Μουσείο που ακολούθησε, καθώς και η περιήγηση και επίσκεψη στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπηνών και στα Ιερά προσκυνήματα του ευλογημένου τόπου, τους ενθουσίασαν όλους.

Την Κυριακή, 12 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες είχαν την εξαιρετική ευλογία να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Κόνιτσα, προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου που με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή τελέστηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του Οικείου Σεπτού Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.

Μεγάλη ευλογία και αξέχαστη εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη στο πατρικό σπίτι του Οσίου Παϊσίου που αναβλύζει αγιότητα.

Το ίδιο αξέχαστη υπήρξε η συνομιλία με κατοίκους της Κόνιτσας που συνανεστράφηκαν με τον Όσιο, αλλά και η αβραμιαία φιλοξενεία στην Ιστορική και Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου, όπου, λίγα μέτρα δίπλα από τα σύνορα βρίσκεται ο τάφος του αλησμονήτου, μακαριστού Μητροπολίτου Σεβαστιανού με το πολύπλευρο, μεγαλειώδες εκκλησιαστικό και εθνικό έργο.

Τελευταίο προσκύνημα κατά τον δρόμο της επιστροφής, η φιλόξενη Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο Σιατίστης.

Εκεί, με μεγάλη εγκαρδιότητα υποδέχθηκε και ξενάγησε τους προσκυνητές η Γερόντισσα Θεολογία προσφέροντας ένθεο, αγιοπνευματικό λόγο.

Οι συμμετέχοντες, γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες και μοναδικά βιώματα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το νέο Εκκλησιαστικό έτος 2020-2021, στις τακτικές συνάξεις Οικογενειών που πραγματοποιούνται πάντα με προσωπική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου π. Ιουστίνου, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.