Προσκυνηματική εκδρομή στην Αδριανούπολη της ρωσόφωνης παροικίας της Πόλης.

Η ρωσόφωνη παροικία του Ιερού Βατοπαιδινού Μετοχίου Αγίου Ανδρέα Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως, με την ευχή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας, πραγματοποίησε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Αδριανούπολη το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Πρώτος σταθμός του προσκυνήματος υπήρξε ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου. Εκεί υποδέχθηκε τον όμιλο των προσκυνητών, με επικεφαλής τον Μέγα Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, ο επιχώριος Μητροπολίτης, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος. Οι προσκυνητές, αφού έλαβαν την ευλογία του Μητροπολίτη και ξεναγήθηκαν στον ναό, παρακάθισαν σε δεξίωση που παρέθεσε ο κατά πάντα φιλόξενος οικοδεσπότης, ο οποίος εγκάρδια καλωσόρισε τους προσκυνητές. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επόμενος σταθμός της περιήγησης υπήρξε το ανακαινισμένο Μουσείο Υγείας. Εκεί είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους που άλλοτε λειτούργησαν ως ψυχιατρείο, νοσοκομείο και σχολή ιατρικής. Το συγκρότημα χτίστηκε το 1488 για τον Σουλτάνο Βαγιαζήτ τον Β΄.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, επίσης, επίσκεψη στην παλαιά πόλη και στην κλειστή αγορά της Αδριανούπολης. Στην επιστροφή προς την Κωνσταντινούπολη, συνεχίζοντας την παράδοση κάθε προσκυνήματος της παροικίας, οι προσκυνητές δοξολόγησαν και ευχαρίστησαν τον Θεό και για αυτήν την όμορφη και ωφέλιμη ιεραποδημία, ψάλλοντας ύμνους και το απολυτίκιο του προστάτου τους, Αγ. Ανδρέα, και έκλεισαν το προσκύνημα ψάλλοντας τον πολυχρονισμό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.