Αφίχθη πριν από λίγο στην Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Τον κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής , Ελπιδοφόρος , ενώ στις 7 Ιανουαρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Χρυσόστομο , ζήτησε να πληροφορηθεί για την υγεία του, ευχήθηκε στον Μακαριότατο τα καλύτερα και του έστειλε, λίγες μέρες μετά, ως δώρο μια πένα , με χαραγμένη την υπογραφή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η θεραπεία του θα διαρκέσει 10 μέρες και ότι έχει ορίσει συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τις 12 Φεβρουαρίου. Στις ΗΠΑ θα τον συνοδεύουν ο χειρουργός , Θεολόγος Θεολόγου, και ο διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, Μιχάλης Σπύρου.

Αρχικά ο καρκίνος εμφανίστηκε στο παχύ έντερο και ο Αρχιεπίσκοπος υποβλήθηκε στο Λονδίνο σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση δύο συρρικνωμένων όγκων. Με την επιστροφή του στην Κύπρο άρχισε χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Αυτές γίνονταν κατά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Περί τα τέλη Αυγούστου διαγνώστηκαν μεταστάσεις στο ήπαρ και άρχισε νέος κύκλος χημειοθεραπειών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Δύο μέρες , μετά τα Χριστούγεννα, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Επίσης, στις 7 Ιανουαρίου έκανε ειδική εξέταση και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν προσβλήθηκαν από τον καρκίνο οι πνεύμονες του.

Με αυτά τα δεδομένα ο Αρχιεπίσκοπος θα μπορούσε να συνεχίσει χημειοθεραπείες στην Κύπρο.

Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα προέκρινε την μετάβαση και θεραπεία στις ΗΠΑ για να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του και ελπίζοντας ότι θα τύχει μιας πιο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης στο πρόβλημα , που του έχει προκαλέσει ο καρκίνος.

Ενόψει του ταξιδιού του ο Αρχιεπίσκοπος δεν λειτούργησε χθες για να μην κουραστεί, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν μείωσε στο ελάχιστο τους ρυθμούς εργασίας του, τόσο στα πνευματικά , όσο και στα διοικητικά ζητήματα της Αρχιεπισκοπής και γενικότερα της Εκκλησίας Κύπρου.

Την Παρασκευή , 24 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νεοφύτου, στην Τάλα της Πάφου, μέρα που εορτάζεται η Θεοσημία, δηλαδή η θαυματουργική διάσωση του Αγίου Νεοφύτου από βέβαιο θάνατο.

Μάλιστα, αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος προγραμμάτιζε να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 24 του μηνός, αλλά ανέβαλε το ταξίδι για τις 27 για να προεξάρχει, όπως κάθε χρόνος της Θ. Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Μονή, η οποία είναι η Μονή της μετανοίας του και στην οποία διετέλεσε ηγούμενος από το 1972 μέχρι το 1978.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος τον Απρίλιο εισέρχεται στο 80ο έτος της ηλικίας του, στις 25 Φεβρουαρίου 1978 εξελέγη διά βοής Μητροπολίτης Πάφου και στις 5 Νοεμβρίου 2006 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Ονομαστική εορτή: 13 Νοεμβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.