Στα ακυρωτικά δικαστήρια προσφεύγει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE κατά της αποφάσεως.

Με μία πολύ σημαντική απόφαση η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστηµα «myschool», αλλά και στη δήλωση ότι ο µαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος προκειμένου να απαλλαγεί από το µάθηµα των Θρησκευτικών.

Με την ίδια απόφασή της η Αρχή καλεί το υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα.

Η υπόθεση έφτασε στην Αρχή μετά από πρσφυγή που είχαν ασκήσει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και η Ένωση Αθέων υποστηρίζοντας ότι η είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας.
Τι δηλώνει η Αρχή

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δικηγόρος Γιάννης Φ. Ιωαννίδης, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την απόφαση της Αρχής.

Το νομικό τμήμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ετοιμάζει προσφυγή στα ακυρωτικά δικαστήρια κατά της αποφάσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1.47 (15 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Για ποιον λόγο να "κινηθείτε νομικα",αρχικά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα το οποίο μπορείτε να παρουσιάσετε πέραν του "προσπαθούν να μας εξαφανίσουν". Είναι απολύτως λογικό να μην γράφεται η θρησκεία καθώς δεν έχει καμία σημασία όσον αφορά την παιδεία και εκπαίδευση του παιδιού. Εγώ άθεος ειμαι και μπορώ να πω ότι συμπεριφέρομαι κσλυτερακαλύτερα και πιο κόσμια από άλλους που είναι θρησκευόμενοι...

2

🙂
Δεν θα γίνει τίποτα, οι αποφάσεις είναι ειλημμένες...