«Σήμερα προσευχόμαστε περισσότερο από ποτέ για την ειρήνη στη Συρία», τόνισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στο εόρτιο μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους.

Η Συρία δοκιμάστηκε σκληρά από τις πολεμικές συγκρούσεις την δεκαετία που μας πέρασε. Η Εκκλησία της Αντιόχειας υπέστη και αυτή διώξεις, με ναούς να καταστρέφονται, άμαχους χριστιανούς να σφαγιάζονται, ενώ από τις 22 Απριλίου 2013 άγνωστη παραμένει μέχρι και σήμερα η τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, ο οποίος απήχθη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μαζί με τον συροιακωβίτη επίσκοπο Γρηγόριο.

«Λαχταρούμε την ειρήνη που εκπέμπει το σπήλαιο της Βηθλεέμ. Θέλουμε να είμαστε μια ενωμένη χώρα στην οποία να κυριαρχεί η αγάπη. Ο συριακός λαός δοκιμάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι αυτή η δοκιμασία να ολοκληρωθεί σύντομα. Προσευχόμαστε κάθε μέρα για όλους. Για τα θύματα του πολέμου. Για τα ορφανά παιδιά. Για τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα, αλλά και για τους δικούς μας δοκιμαζομένους αδελφούς, όπως είναι οι απαχθέντες επισκόπους Χαλεπίου Ιωάννη και Γρηγόριο», ανέφερε σε άλλο σημείο του μηνύματος του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.