Με τις προσευχές στραμμένες στην Ουκρανία εορτάστηκε φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα της Αλβανίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ πλαισιούμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Οι πιστοί είχαν κατακλείσει το ναό με τον π. Αλάξανδρο Ντόντι να αναφέρεται στο κήρυγμά του στο νόημα και τη σπουδαιότητα της ημέρα για την Ορθοδοξία. Στη συνέχεια σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε ο λιτάνευση των ιερών εικόνων.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Αμαντίας ανέγνωσε στο ποίμνιο την έκκληση που είχε απευθύνει στις 28 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος με την οποία ζητούσε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία καλώντας όλους να εντείνου τις προσευχές τους για ειρήνη.

Αναλυτικά η έκκληση του Μακαριωτάτου:

«Βαθύς πόνος και θλίψη πλημμυρίζει την ψυχή των ανθρώπων, όταν διακόπτεται ο διάλογος για την ειρήνη και αρχίζει ο αδελφοκτόνος πόλεμος με τον μονόλογο της βίας του ισχυρού και θύματα, κατά κανόνα, τους αθώους, τους ανυπεράσπιστους και τα κύματα των προσφύγων.

Η χριστιανική συνείδηση καταδικάζει κάθε μορφή βιαιοπραγίας, παρακινώντας επίμονα τον καθένα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συνεισφέρει στην ειρήνευση και την καταλλαγή στην πολύπαθη Ουκρανία και όπου γης.

Σταθερή αρχή μας παραμένει ο λόγος του Χριστού: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί υἱοί Θεοῦ κληθήσονται».

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.