Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο Παλαιό Κάιρο, η ξακουστή ροτόντα της Ανατολής, θρησκευτικό προσκύνημα για τους Ορθοδόξους και προστατευόμενο μνημείο από το Αιγυπτιακό κράτος εόρτασε τον Άγιο που φέρει το όνομά του.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β ́, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο.

Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου πλαισίωσαν ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι, ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης και οι πατέρες της Μονής.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος μίλησε για τα μαρτύρια και την αντοχή που επέδειξε στα δεινά που υπέστη ο Άγιος Γεώργιος.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσευχήθηκε προκειμένου να λήξουν οι συγκρούσεις στο Σουδάν, και να εδραιωθεί η ειρήνη προς όφελος όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Προσευχήθηκε επίσης για τον επιχώριο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα αλλά και για τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, τις Αιγυπτιακές Αρχές και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τη συνεργασία του με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.

Τέλος, ευχαρίστησε επίσης τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνό και όλη την αδελφότητα που εργάζονται άοκνα για την εύρυθμη λειτουργία της Ροτόντας της Ανατολής και για την άρτια οργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Κάτια Τσιμπλάκη

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.