ΦΑΝΑΡΙ – Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, όμιλο ΡΚαθολικών Ιεραρχών και κληρικών από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Την προηγούμενη ημέρα, οι ΡΚαθολικοί Ιεράρχες συμμετείχαν στην χειροτονία του νέου ΡΚαθολικού Επισκόπου στην περιοχή της Αλεξανδρέτας κ. Antuan Ilgit, που τελέστηκε στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Αντώνιου της Πάδοβας στην Πόλη, κατά την οποία παρέστη ο Παναγιώτατος.

Καλωσορίζοντας αδελφικώς και εγκαρδίως την ΡΚαθολική αντιπροσωπεία στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στην Νεάπολη της Ιταλίας, από την οποία επέστρεψε το Σάββατο, όπου η Ποντιφική Θεολογική Σχολή Νοτίου Ιταλίας τον αναγόρευσε, σε ειδική τελετή, επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας.

“Αυτή η χειρονομία μας αγγίζει βαθιά, καθώς είναι μια ακόμη απόδειξη των ισχυρών δεσμών που υπάρχουν ανάμεσα στις σεβαστές παραδόσεις μας”, τόνισε ο Πατριάρχης και σημείωσε ότι στο πνεύμα αυτό θέλησε και ο ίδιος να παραστεί προσωπικώς στην χειροτονία του νέου ΡΚαθολικού Επισκόπου. “Πιστεύουμε στο να είμαστε μαζί, ειδικά σε περιόδους που απαιτούν ενότητα και κατανόηση, όπως αυτή η ταραγμένη περίοδος. Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας ότι οι δεσμοί μεταξύ των Εκκλησιών μας, που έχουν τις ρίζες τους στο κοινό θεμέλιο της πίστης, χρησιμεύουν ως φάρος ελπίδας για έναν κόσμο που επιθυμεί ειρήνη και αρμονία”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.