ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: «O πόλεμος ετοιμαζόταν εδώ και καιρό, με μεγάλες επενδύσεις και εμπόριο όπλων», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στην Ουκρανία και την Ρωσική εισβολή, από την Μάλτα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ενώ τόνισε πως είναι επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

«Ενώ για μια ακόμη φορά, κάποιοι άνθρωποι που ασκούν μεγάλη εξουσία –και δυστυχώς παραμένουν κλεισμένοι στα αναχρονιστικά, εθνικιστικά συμφέροντά τους– προκαλούν και υποθάλπουν πολεμικές συγκρούσεις, ο απλός κόσμος αισθάνεται την ανάγκη να οικοδομήσει ένα μέλλον, το οποίο ή θα είναι κοινό ή, διαφορετικά, δεν θα μπορέσει να υπάρξει. Στη νύχτα αυτή του πολέμου που σκέπασε την ανθρωπότητα, δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί το όνειρο της ειρήνης, σημείωσε ο ποντίφικας, φωτογραφίζοντας τον Πούτιν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, αναφέρονται με έμφαση τόσο στην δήλωση του ίδιου του Αγίου Πατέρα των Καθολικών ότι «το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το Κίεβο, βρίσκεται στο τραπέζι» όσο και στην είδηση ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να μπορέσει να οργανωθεί συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ίσως και πριν το τέλος της άνοιξης.

O Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι σκέφτεται να επισκεφτεί το Κίεβο
Σε ερώτηση δημοσιογράφου από το ίδιο αεροσκάφος και σε πτήση από τη Ρώμη προς τη Μάλτα, αν ο ίδιος σκέφτεται την πρόσκληση που του έγινε από τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Ουκρανίας, ο Πάπας Φράνσις απάντησε: “Ναι είναι στο τραπέζι.”

Ο ίδιος, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.