Γράφει ο Ανδρέας Καραγιάννης: Τον επίκαιρο λόγο του Αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου Δημόκριτου βρίσκω ταιριαστό για να αρχίσω τη σημερινή τοποθέτησή μου.

΄΄Κίβδηλοι και αγαθοφανέες οι λόγω μεν άπαντα, έργω δε ουδέν έρδοντες.΄΄

Μετάφραση: Κάλπικοι και υποκριτές είναι όσοι με τα λόγια κάνουν τα πάντα, ενώ στην πράξη δεν κάνουν τίποτα.

Παρακολουθώντας τη σημερινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα, έπειτα από μια ΄΄καυτή΄΄ εβδομάδα που το σύνολο των Ορθοδόξων Ελλήνων ένιωσε βαθειά πληγωμένο από το αισχρό βίντεο με τη Θεία Κοινωνία, ήλπιζα πραγματικά σε μια κίνηση μεταμέλειας. Μια αποστροφή του λόγου, ένα αστείο έστω το οποίο ενδεχομένως να εμπεριείχε μια μικρή συγνώμη.

Αντιθέτως δεν υπήρξε κανένα σημάδι μετανοίας για το γεγονός ότι χλεύασαν τη ραχοκοκαλιά της Πίστεως μας, τη Θεία Κοινωνία σε μια εποχή που όλοι τη στερούμαστε.

Με χαρά είδα ότι αφιέρωσαν όμως τη σημερινή εκπομπή στην Κιβωτό του Κόσμου και στον ήρωα π. Αντώνιο. Έναν σύγχρονο Άγιο της εποχής μας που προσφέρει πολλά με το έργο του.

Δεν ξέρω αν αυτή η κίνηση έγινε ΄΄επί σκοπώ΄΄ ή από πραγματική ευαισθητοποίηση των συντελεστών.

Για όποιον λόγο και αν έγινε ΚΑΛΩΣ ΕΓΙΝΕ. Τον Ιερό αυτό σκοπό οφείλουμε ΟΛΟΙ να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το να κρυβόμαστε όμως πίσω από τους σύγχρονους Αγίους για να μην αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των δικών μας πράξεων δεν μας περιποιεί τιμή.

Το να σκεφτόμαστε ας πούμε ΄΄Μετά από αυτό ανέτρεψα επικοινωνιακά το κακό κλίμα και καθάρισα΄΄ δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Ο Πιστός και μνήμη έχει και ψυχή.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.