ΠΡΟΣ … ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ(οpekepe.gr)! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (kotsovolos.gr), ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Δελτίο αγροτών!

ΝΕWS: Πιέσεις στην κυβέρνηση για αποκατάσταση της αδικίας μέσα από την πληρωμή των ενισχύσεων στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ώστε να υπάρξει χρόνος σωστής προετοιμασίας της νέας ΚΑΠ από την επόμενη χρονιά, θα ασκήσουν τα μέλη της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης.

Την απόφαση αυτή έλαβαν στον Προφήτη Ηλία, στη διάρκεια της σύσκεψης που οργανώθηκε στο Πολύκεντρο του κεφαλοχωριού το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, μετά το φιάσκο των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (οpekepe.gr), με το τεράστιο ψαλίδισμα σε βάρος κυρίως των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης!

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σύμφωνα με τις ομόφωνες διαπιστώσεις των συμμετεχόντων, θα πρέπει σε εθνικό επίπεδο να τεθεί εκ νέου επί τάπητος ο στρατηγικός σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ, δεδομένου ότι ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε «απέτυχε παταγωδώς»…
Τέλος, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν ομάδες, οι οποίες θα αναλάβουν να πιέσουν την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της εξέτασης των ιδιαιτεροτήτων που έχει η Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, με το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων να παραμένει ανοιχτό…

Αναβρασμός επικρατεί και στον κτηνοτροφικό κόσμο της Κρήτης. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, τα κτηνοτροφικά στελέχη του νησιού μας ήταν σε διαρκή επικοινωνία για να αποφασίσουν τη διοργάνωση αντιδράσεων απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΟΠΕΚΕΠΕ (οpekepe.gr). Να υπενθυμίσουμε ότι στην πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Κρήτης συζήτησαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε οργανωμένη αντίδραση με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη μείωση των επιδοτήσεων, αλλά και να καταθέσουν αγωγή κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, καταλογίζοντας στη διοίκηση ξεκάθαρα ευθύνες για όποια λάθη έφεραν τον κτηνοτροφικό κόσμο σε δύσκολη κατάσταση.

Είχαν κατατεθεί προτάσεις, όπως είτε να οργανωθεί συμμετοχή της Κρήτης σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, είτε να γίνουν συλλαλητήρια σε κάθε νομό της Κρήτης μέσα στον Νοέμβριο.
Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μυλοποτάμου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αμαρίου. Επιπλέον, υπήρξε τηλεφωνική συμμετοχή με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, οι οποίοι μετέφεραν το κλίμα από την υπόλοιπη χώρα, όπου η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη.

“Βόμβες” από Αυγενάκη
Την ίδια ώρα, σε δημόσιες ανακοινώσεις του ο Λευτέρης Αυγενάκης ρίχνει νέας “βόμβες” σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον τρόπο που έγινε το μοίρασμα των επιδοτήσεων.

Όσον αφορά στις μειωμένες προκαταβολές της φετινής βασικής ενίσχυσης και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” ανέλυσε τα ποσά τα οποία πλήρωσε ο Οργανισμός, αναφέρθηκε σε αυτά που έπρεπε να πληρώσει και δεν πλήρωσε και τόνισε για άλλη μια φορά ότι ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του Οργανισμού, αλλά μόνο τα στελέχη και όχι ο πρόεδρός του υπάκουσαν στην παραίτηση.

«Η μείωση κατά περίπου 20% στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ την περίοδο του 2021. Η συνολική βασική ενίσχυση που προβλέπεται για το 2023 είναι 829 εκατ. ευρώ, έναντι 1.068 εκατ. ευρώ το 2022.
Η διαφορά των 239 εκατ. ευρώ έχει μεταφερθεί στην αναδιανεμητική ενίσχυση, τις νέες συνδεμένες ενισχύσεις και τα τομεακά προγράμματα και θα καταβληθεί αργότερα.

Από τα 829 εκατ. ευρώ που ήταν η βασική ενίσχυση, ενεργοποιήθηκαν από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ τα 741 εκατ. ευρώ, δηλαδή 88 εκατ. λιγότερα από τα προβλεπόμενα. Που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρήσεις του κλάδου έλαβαν 88 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα αρχικώς προγραμματισμένα, χωρίς καμία εύλογη εξήγηση. Από τα 741 εκατ. που ενεργοποιήθηκαν, καταβλήθηκαν ως προκαταβολή το 70%, ήτοι 518 εκατ. ευρώ, ενώ τελικώς πιστώθηκαν στους δικαιούχους μόνο τα 488,5 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας εύλογες αμφιβολίες και απορίες για τη νόμιμη και προς το συμφέρον των δικαιούχων πληρωμή των ενωσιακών ενισχύσεων. Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε και της έλλειψης πειστικών απαντήσεων, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του Οργανισμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Έγκαιρη και διαφανής καταβολή ενισχύσεων»
Μιλώντας για τον σχεδιασμό του υπουργείου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι θα τοποθετηθεί νέα προσωρινή διοίκηση.

«Πρόθεσή μας είναι να οργανωθεί και να εκσυγχρονιστεί άμεσα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαρκής στόχος είναι να υπάρχει πεδίο σωστής συνεργασίας και με όρους διαφάνειας με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τους τεχνικούς συμβούλους, τα εταιρικά ή ατομικά ΚΥΔ, με όλους τους εμπλεκόμενους. Στόχος και δέσμευσή μας είναι ένας σύγχρονος και υγιής Οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες και το πλαίσιο που έχει θέσει η Κοινότητα.

Ένας Οργανισμός που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις και θα εκπληρώνει τον σκοπό του για σωστή, έγκαιρη και διαφανή καταβολή ενισχύσεων, λειτουργώντας με συνέπεια και πλήρη διαύγεια, στο πλαίσιο των εντολών του πρωθυπουργού, ώστε να υπάρχει συστηματική, διαρκής και αδιάλειπτη στήριξη των αγροτών της χώρας μας και γενικά του πρωτογενούς τομέα, που για την κυβέρνηση της Ν.Δ. αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής της πολιτικής», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.

2ΓΒ/2023 ΑΣΕΠ! ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ASEP.GR- ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ!

ΠΡΟΣ … ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ , ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Μεγάλες προσφορές!
Το ρολόι μετράει αντίστροφα για τη φετινή Black Friday και τις μεγάλες προσφορές που θα φέρει. Είσαι έτοιμος για έξυπνες αγορές;

Η Black Friday, η ημέρα που έχει συνδεθεί με τις πιο δυνατές προσφορές εκπτώσεων έρχεται. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πρέπει να περιμένεις την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου για την κορύφωση των προσφορών Black Friday.

Φέτος, η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρίου. Σημείωσε λοιπόν την ημερομηνία διότι θα σου χρειαστεί. Πρόκειται για τη δεύτερη μόλις χρονιά που των προσφορών της Black Friday δεν προηγούνται οι άλλοτε καθιερωμένες ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Έτσι, όχι μόνο αναμένονται top Black Friday deals αλλά και το πάρτι των προσφορών να διαρκέσει για δύο τουλάχιστον ολόκληρες εβδομάδες. Αυτό άλλωστε συμβαίνει και τα δύο τελευταία χρόνια.

Εάν λοιπόν έχεις βάλει κάτι στο μάτι εδώ και καιρό που θέλεις να αποκτήσεις, δεν έχεις παρά να περιμένεις λίγες ακόμη μέρες για να το πάρεις στην χαμηλότερη τιμή της χρονιάς! Εάν πάλι δεν έχεις καταλήξει στο τι ακριβώς χρειάζεσαι και τι θα σου ήταν χρήσιμο για τις ανάγκες και την καθημερινότητά σου, τότε παρακάτω μπορείς να πάρεις μια μικρή ιδέα σε ποιες κατηγορίες προϊόντων θα βρεις προσφορές Black Friday. Μην ξεχάσεις βέβαια να ορίσεις ένα συγκεκριμένο budget για τις Black Friday αγορές σου, καθώς πολύ εύκολα μπορείς να βρεθείς και με προϊόντα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά αλλά και με… σπασμένο κουμπαρά.

Ας περάσουμε όμως χωρίς άλλες καθυστερήσεις σε ποια προϊόντα θα βρεις τις πιο hot προσφορές.

Smartphone
Black Friday και σούπερ προσφορές σε Smartphones κινητά πάνε μαζί! Είναι η ιδανικότερη στιγμή της χρονιάς για να αποκτήσεις εκείνο το ακριβό Smartphone που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Από παλιότερα iPhone μοντέλα έως και τις ναυαρχίδες των Samsung, Xiaomi και Huawei είναι δεδομένο ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις το smartphone που επιθυμείς στην τιμή που… επιθυμείς! Ξεκίνα λοιπόν με μια καλή έρευνα αγοράς για να έχεις εικόνα των τιμών και με το που σκάσουν οι Black Friday προσφορές μη διστάσεις να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.

Τηλεόραση
Οι δυνατές εκπτώσεις σε τηλεοράσεις τελευταίες τεχνολογίας δεν μπορούν να λείπουν από μια Black Friday. Έτσι, εσύ που ψάχνεις τηλεόραση έχε το νου σου διότι σίγουρα θα την βρεις σε ιδανική τιμή. Να περιμένεις εντυπωσιακές εκπτώσεις σε διάφορες σειρές τηλεοράσεων από μεγάλα brands όπως η LG, η Sony και η Samsung! Επίλεξε αυτό που αναζητάς από 4K και OLED μέχρι QLED και 8K!

Smartwatches
Τα τελευταία χρόνια τα smartwatches έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ για αρκετούς. Είτε γυμνάζεσαι και ψάχνεις για τον καλύτερο σύντροφο προπόνησης είτε απλά ψάχνεις την ευκολία στην καθημερινότητά σου, υπάρχει ένα smartwatch για εσένα. Από τα πολυαγαπημένα Apple Watches έως τα τρομερά smartwatches της Garmin και της Samsung, θα βρεις τις χαμηλές τιμές που ψάχνεις για να αποκτήσεις το νέο σου… έξυπνο ρολόι!

Desktop & laptop
Ψάχνεις μήπως για ένα νέο laptop ή ένα desktop; Μην ξαφνιαστείς όταν σου πούμε ότι η Black Friday είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα αποκτήσεις! Είτε θέλεις ένα πανίσχυρο desktop για να παίζεις τους πιο απαιτητικούς gaming τίτλους είτε επιθυμείς ένα νέο laptop για την καθημερινή σου work from home εργασία, ένα είναι το σίγουρο. Θα βρεις τρομερές εκπτώσεις σε σπουδαία brands όπως μεταξύ άλλων η Dell, η HP, η Lenovo αλλά και σε ορισμένα προϊόντα της Apple.

Φωτογραφικές μηχανές, action cameras & Drones
Η Black Friday είναι η ιδανική ευκαιρία να βγάλεις από μέσα σου τον καλλιτέχνη φωτογράφο που κρύβεις. Είναι πιθανό να βρεις σημαντικές εκπτώσεις σε DSLR και digital φωτογραφικές μηχανές μέχρι action cameras και drones. Και δεν μιλάμε για μάρκες που δεν ξέρεις. Θα βρεις πολύ καλές τιμές σε μοντέλα της Nikon, της Canon αλλά και το νούμερο ένα brand στις action cameras, την GoPro.
Δεν ξεχνάμε φυσικά και τα drones τα οποία γίνονται τα τελευταία χρόνια ολοένα πιο δημοφιλή τόσο για επαγγελματίες όσο και για χομπίστες. Είτε ψάχνεις ένα drone, ιδανικό για αρχάριο είτε ένα μοντέλο υψηλής τεχνολογίας για επαγγελματική χρήση, περίμενε δελεαστικές μειώσεις τιμών αυτή την Black Friday!

Gaming κονσόλες
Είσαι Gamer και ψάχνεις για τη νέα σου gaming κονσόλα; Η Black Friday είναι και για σένα η ιδανική ημέρα για να αποκτήσεις το πολυπόθητο Playstation 5! Η ευκαιρία για να αποκτήσεις ό,τι ψάχνεις γύρω από το gaming πλησιάζει. Έχε το νου σου διότι πρόκειται να βρεις και τρομερά bundles. Θα χάσεις την ευκαιρία;

Οικιακές συσκευές
Πέρα από τα προϊόντα τεχνολογίας και διάφορα άλλα τεχνολογικά gadgets, η Black Friday φέρνει σπουδαίες εκπτώσεις και σε διάφορες οικιακές συσκευές. Αναμένονται δυνατές προσφορές σε πλυντήρια ρούχων, ψυγεία, φούρνους και σίδερα μέχρι κλιματιστικά, αφυγραντήρες, καφετιέρες και ό,τι άλλο ψάχνεις γενικά σε οικιακή συσκευή. Θα είναι μια καλή στιγμή να επενδύσεις στην αναβάθμιση του σπιτιού σου, αντικαθιστώντας τις παλιές και ενεργοβόρες συσκευές σου.

Έπιπλα
Η Black Friday αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία και στην αγορά επίπλων. Από άνετες εργονομικές καρέκλες και γραφεία μέχρι κομψές και χρηστικές βιβλιοθήκες, αναμένονται αρκετά καλές μειώσεις τιμών. Για εσένα που ψάχνεις να ανανεώσεις κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σου η γενικά ολόκληρη την οικία σου χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, η Black Friday είναι καλή στιγμή για να αποκτήσεις τα νέα σου έπιπλα σε αρκετά χαμηλές τιμές.

ΠΡΟΣ … ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ , ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Τι θα κάνει ο Κωτσόβολος!
Πλησιάζει η Black Friday 2023 που υπόσχεται διάλυση τιμών κυρίως στα προϊόντα τεχνολογίας, στο απόηχο του μεγάλου ντιλ της εξαγοράς του Κωτσόβολου από την ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ με τις κινήσεις που έχει κάνει, προσδοκά να κρατήσει την ισχυρή θέση της στη χώρα, αλλά και να γίνει κυρίαρχος “παίκτης” στην εσωτερική αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στόχος είναι να μετεξελίξει το δίκτυό της, στη λιανική, σε μια “πλατφόρμα” παροχής ευρείας γκάμας ενεργειακών κι όχι μόνο υπηρεσιών, με αναφορά στο “green and smart living”, σε μια πιο πράσινη, δηλαδή, και ψηφιακά αναβαθμισμένη καθημερινότητα για τον πολίτη.

Στον «αέρα» η Black Friday επικοινωνία μεγάλων retailers – marketingweek.gr

Το deal αυτό έγινε ενώ σε περίπου 20 μέρες πραγματοποιείται η Black Friday όπου τα μεγάλα πολυκαταστήματα αναμένεται να προχωρήσουν σε μεγάλες προσφορές, κυρίως σε προϊόντα τεχνολογίας.

Οι ηλεκτρονικές αλυσίδες αλλά και τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να επικοινωνούν τις μεγάλες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας και ρουχισμού. Ήδη πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν ξεκινήσει καμπάνιες με αντίστροφη μέτρηση μέχρι την black friday 2023, σημειώνει το dnews.gr.

ΠΡΟΣ … ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ , ΠΛΑΙΣΙΟ!!! – Οι προετοιμασίες των καταστημάτων!
Στις 24 Νοεμβρίου είναι η Black Friday, η μεγάλη ημέρα των εκπτώσεων καθώς οι καταναλωτές περιμένουν πως και πως για αγορές (ηλεκτρονικές και μη) συσκευών και όχι μόνο με έκπτωση έως και 80%.

Οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών θα βάλουν σε προσφορά πολλούς κωδικούς προϊόντων.

Οι ηλεκτρονικές αλυσίδες αλλά και τα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν να επικοινωνούν τις μεγάλες εκπτώσεις της Μαύρης Παρασκευής.
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος είναι δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας και ρουχισμού.

Συγκεκριμένα στις φετινές εκπτώσεις της Black Friday 2023 θα συμμετέχουν οι εξής επιχειρήσεις:
Public
Κωτσόβολος
Γερμανός
Πλαίσιο
e-shop
Praktiker
Intersport
Zackret
Tsakiris Mallas
Triumph
spartoo
myshoe
Funky Buddha
Factory Outlet
Cosmos Sport
Celestino
BrandGalaxy
alter shop
Notos
Attica.
Οι περισσότερες εκπτώσεις ξεκινούν συνήθως μία βδομάδα πριν την Black friday 2023 αλλά και την επόμενη, την λεγόμενη ως cyber monday.

Ποιες Κυριακές του 2023 είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα καταστήματα
Ανοιχτά δύο Κυριακές μένουν τα καταστήματα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα θα μείνουν ανοιχτά:

24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά
Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.
Το 2024, η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά θα είναι αυτή των χειμερινών εκπτώσεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.