ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 : Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2020. Ανεβαίνουν σύντομα στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ το επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, για άτομα με αναπηρία, αλλά και το επίδομα παιδιού (γνωστό ως «Α21»).

Χορήγηση επιδομάτων χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς ουρές και με ένα κλικ στον υπολογιστή σχεδιάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, εγκαινιάζουν τη νέα, ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) με το επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες διατίθεται μέσω του gov.gr, στη διεύθυνση oreina.epidomata.gov.gr.

Η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, το οποίο επιστρέφει έπειτα από δυο χρόνια, ξεκίνησε άμεσα, όπως δήλωσε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

με την ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών, όλα θα γίνονται αυτόματα και άμεσα. Στην πράξη, με το νέο σύστημα κι εφόσον όλα λειτουργήσουν σωστά, η έκδοση των συντάξεων περνάει σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, τόσο σε αυτό της υποβολής της αίτησης όσο και στο στάδιο της επεξεργασίας, της έκδοσης και, τέλος, σε αυτό της κοινοποίησης της συνταξιοδοτικής απόφασης στον δικαιούχο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως το τέλος του 2020 θα ενταχθούν στην πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής απονομής οι συντάξεις αναπηρίας και οι συντάξεις γήρατος των υγειονομικών (τ. ΤΣΑΥ).

Το έργο που εγκαινιάστηκε χθες αφορά την ψηφιακή και με πλήρως ηλεκτρονική και αυτοματοποιημένη διαδικασία απονομή συντάξεων σε δύο κατηγορίες ασφαλισμένων: τους αγρότες του πρώην ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση και τους δικαιούχους σύνταξης χηρείας από μεταβίβαση, λόγω θανάτου συνταξιούχου.

Να σημειωθεί ότι σε δεύτερο χρόνο, στη νέα διαδικασία θα μπορέσουν εντός των επόμενων μηνών να ενταχθούν -κατόπιν πρόσκλησης- και οι εκκρεμείς αιτήσεις από 1/1/2017 συντάξεων γήρατος ΟΓΑ και χηρείας λόγω θανάτου συνταξιούχου.

Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.