ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 : Έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχουν απονεμηθεί ακόμη, «καθώς αξιολογούνται και φιλτράρονται για πιθανότητα λάθους». Όπως σημείωσε, οι 702 είναι συντάξεις αιτίας θανάτου και οι 138 αφορούν συντάξεις του ΟΓΑ, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος. Τόνισε δε ότι, στις αρχές Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η πλήρης εφαρμογή και υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ».

Όσοι δικαιούνται το δώρο του Πάσχα και δεν το έχουν λάβει, θα την πάρουν στις 30 Ιουνίου, ενώ η καταβολή της κρατικής επιδότησης στις επιχειρήσεις για την καταβολή του δώρου θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Τέλος ο κ. Βρούτσης απάντησε σε σχετικό ερώτημα για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των εξόδων κηδείας, αποκαλύπτοντας ότι από το 2015 δεν έχει γίνει καμία καταβολή σε δικαιούχο με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περίπου 35.000 υποθέσεις.

Προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, με υπουργική απόφαση από εδώ και πέρα η καταβολή των χρημάτων αυτών θα γίνεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση και θα διεκπεραιώνεται εντός 15 ημερών, ενώ σε ότι αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις αυτές θα διεκπεραιωθούν εντός τετραμήνου.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά των επικουρικών που ανέρχονται σε 8 μήνες, θα καταβληθούν το αργότερο τον Οκτώβριο, αλλά γίνονται προσπάθειες για να καταβληθούν και νωρίτερα.

Τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις θα είναι για 12 μήνες, αλλά για το πότε και το πώς θα γίνει η καταβολή τους, θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση από το ΣτΕ.

Περίπου 7.000 δικαιούχοι δεν το έχουν λάβει κι αυτό οφείλεται σε αδυναμία ταυτοποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων είτε από τους εργοδότες, είτε από τους ίδιους, αλλά αυτό θα διορθωθεί και μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται.

Αναφορικά με το επίδομα των 534 ευρώ για το μήνα Μάιο, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το έχουν λάβει ήδη αναλογικά για όσες μέρες το δικαιούνται 519.000 εργαζόμενοι.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Τα αναδρομικά των επικουρικών που ανέρχονται σε 8 μήνες, θα καταβληθούν το αργότερο τον Οκτώβριο, αλλά γίνονται προσπάθειες για να καταβληθούν και νωρίτερα.

Τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις θα είναι για 12 μήνες, αλλά για το πότε και το πώς θα γίνει η καταβολή τους, θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση από το ΣτΕ.

Τσαντίρης Νίκος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.