Λάβρος κατά της απόφασης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου να επιλέξει το τραγούδι με τίτλο "El DIablo" για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision εμφανίζεται ο γνωστός θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision κι έχει τίτλο: «»El DIablo». Μάλιστα πρόσφατα η αστυνομία στην Κύπρο τέθηκε σε συναγερμό μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα αγνώστων στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ότι θα κάψουν το κτίριο για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision, ενώ την ακύρωση της συμμετοχής ζητούν με ψήφισμα πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «χριστιανοί».

Τα τηλεφωνήματα έθεσαν σε κινητοποίηση τις Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης». Συγκεκριμένα άγνωστοι απείλησαν ότι θα κάψουν το κτίριο, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία τους για την επιλογή του τραγουδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΡΙΚ το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo». Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβρος κατά της απόφασης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου να επιλέξει το τραγούδι με τίτλο «El DIablo» για να εκπροσωπήσει τη χώραεμφανίζεται ο γνωστός θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Χαρακτηρίζει ως απαράδεκτους τους στίχους που αναφέρονται στον διάβολο, και επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στους εκπροσώπους της κυπριακής αποστολής στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον «Alpha της Κύπρου», ο κύριος Κυριακού επισημαίνει ότι οι εκ των υστέρων επεξηγήσεις του ΡΙΚ σε σχετική ανακοίνωση ότι το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης με έναν αλήτη, εξ’ ουυ και τον αποκαλεί ‘el diablo’, καταδεικνύουν την αποτυχία των δημιουργών και των υπευθύνων να «περάσουν» τα μηνύματα που ήθελαν στους πολίτες.

«Όταν χρησιμοποιείς τη λέξη διάβολος, που περιέχει τόση αρνητικότητα, επηρεάζεται ο κόσμος. Από την στιγμή που εκδίδεις ανακοίνωση για να εξηγήσεις τα μηνύματα του τραγουδιού, σημαίνει ότι ο κόσμος δεν τα έχει καταλάβει και για να μην τα έχει καταλάβει, σημαίνει ότι έκανες λάθος εσύ. Εκ των υστέρων να εκδίδω ανακοίνωση για να πω ότι δεν είναι αυτό που εννοούσα αλλά κάτι άλλο, σημαίνει ότι δεν πέρασαν τα μηνύματα στον κόσμο».

Ο θεολόγος χαρακτηρίζει το τραγούδι ως «σκανδαλώδες» και καλεί το ΡΙΚ να κάνει δεύτερες σκέψεις, αποσύροντας άμεσα την απόφαση του για εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision με το εν λόγω έργο.

«Η κοινωνία έχει ήδη αντιδράσει μέσα από τα social media και αυτό το πράγμα ίσως τις επόμενες ημέρες κορυφωθεί εάν μετατραπεί σε κίνημα μέσα από αναρτήσεις και σελίδες. Εάν δεν αποσυρθεί το τραγούδι, υπάρχει η επιλογή την ημέρα του διαγωνισμού να μην τον παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές, που θα είναι και αυτό μια αντίδραση».

«Εξυμνεί τον Σατανά»

Νωρίτερα, ο Σύνδεσμος Θεολόγων είχε αναφερθεί στο κομμάτι λέγοντας ότι «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά» και πως «προάγει ουσιαστικά τη σατανολατρεία» καταλήγοντας πως:

«Εάν ζητούμενο είναι απλά και μόνο η πρωτιά, καλύτερα να μην συμμετέχουμε καθόλου αν εκπροσωπούμαστε με την κάθε διαβολική υποκουλτούρα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.