Προκλητικός Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη: «Όνειρο 80 χρόνων η λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τέμενος» – Ο Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στον Ιμάμογλου.

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία πραγματοποίησε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης Μουράτ Κουρούμ με βασικό ομιλητή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ενώ για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος είπε ότι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο 80 χρόνων.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του τραγούδησε το γνωστό τραγούδι «Τον αγαπώ» που συνήθιζε να λέει κατά τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις στις περσινές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια απήγγειλε στα αραβικά απόσπασμα του Κορανίου το οποίο αναφέρεται στην Άλωση της Πόλης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Πραγματοποιήσαμε το επί 80 χρόνια όνειρο του έθνους μας και ξανανοίξαμε την Αγία Σοφία για λατρεία, δόξα στον Αλλάχ. Σήμερα, σύμφωνα με τη θέληση του σουλτάνου Μωάμεθ, το κάλεσμα για προσευχή ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τους μιναρέδες του τζαμιού της Αγίας Σοφίας και χαντίθ, τακμπίρ, σαλαβάτ και απαγγελίες του Κορανίου κοσμούν τους θόλους του».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στον Ιμάμογλου
Close X

Κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν σε αυτές τις δημοτικές εκλογές είναι «Κωνσταντινούπολη ξανά», σύνθημα που ήταν κυρίαρχο και στη σημερινή συγκέντρωση στο παλαιό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Η ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης, από δήμαρχος της οποίας ξεκίνησε την ιλιγγιώδη άνοδό του στην πολιτική, έχει γίνει για τον Ερντογάν βασικός στόχος, προκειμένου να ολοκληρώσει την επιτυχία του στις περσινές προεδρικές εκλογές.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του νυν δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου, καταλογίζοντας του ανικανότητα και υποστηρίζοντας ότι τα πέντε χρόνια της θητείας του δεν έγιναν έργα και ήταν χαμένος χρόνος. Όπως είπε, το πρόβλημα της Κωνσταντινούπολης δεν είναι η έλλειψη πόρων και δυνατοτήτων, αλλά η έλλειψη οράματος και ικανότητας.

Ανέδειξε ιδιαίτερα το δικό του έργο όταν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης από το 1994 έως το 1998, αλλά και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης στο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα και στο οποίο εμφανίζονται στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Ιμάμογλου να μετρούν πάκους μετρητών. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το CHP δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων. «Ρυπαίνουν την πολιτική. Ρυπαίνουν τις ψήφους εκείνων που εμπιστεύτηκαν την τιμή τους. Ρυπαίνουν την Κωνσταντινούπολη» είπε.

Ο 53χρονος δήμαρχος νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, θεωρείται σήμερα ο πιο ισχυρός πολιτικός του αντίπαλος που έχει αναδείξει το στρατόπεδο της κεμαλικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 20 χρόνια. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Κωνσταντινούπολη των 16 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, με πληθυσμό μεγαλύτερο από 131 χώρες του κόσμου, είναι το «κλειδί» της εξουσίας στη χώρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.