Πολεμικές κραυγές από Τούρκους «αναλυτές» σε παράθυρα μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων - Γνωστοί για τις εξάρσεις τους και τον ακραίο εθνικιστικό τους λόγο και τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Τούρκοι αναλυτές, ο ένας μάλιστα σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, συζητούν σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, τρόπους… εισβολής στην Ελλάδα, με την δημοσιογράφο – παρουσιάστρια να συντονίζει σα να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό.

Δεν πρόκειται για προκλητικούς και επικίνδυνους ισχυρισμούς γραφικών εθνκιστών που επιζητούν μερικά λεπτά δημοσιότητας, αλλά απόστρατων αξιωματικών και πανεπιστημιακών, που δηλώνουν «αμυντικοί αναλυτές» και προβάλλουν απόψεις και θέσεις σε μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, που τους καλούν τακτικά αναζητώντας και αυτά μεγάλα νούμερα τηλεθέασης.

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk, για τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο, ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς -που παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι … «πρωτοτουρκικές»- «ανέλυσε» τον τρόπο εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, σε περίπτωση πολέμου με τη χώρα μας. Στην ίδια εκπομπή παρεμβαίνει και ο -επίσης- γνωστός Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Αρχικά ο Καρακούς υποστηρίζει πως δεν είναι «πρόβλημα» η συσσώρευση αμερικανικών δυνάμεων στην Θράκη, στους τουρκικούς σχεδιασμούς. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η αμερικανική συσσώρευση δεν είναι σημαντική, ούτε και η δύναμή της είναι σημαντική. Εκεί η Αμερική με κάποιο τρόπο δημιουργεί μια στρατιωτική θέση μπλοκαρίσματος, ώστε οι χερσαίες δυνάμεις μας να μην πραγματοποιήσουν επιχείρηση. Δείτε πώς το κάνει. Τώρα έχει εγκατασταθεί τόσο στο λιμάνι όσο και σε συγκεκριμένα σημεία της Αλεξανδρούπολης. Αυτή την στιγμή ήδη έχει εγκατασταθεί. Ενώ τώρα εγκαθίσταται στο στρατόπεδο Γιαννούλη».

Στη συνέχεια, και επειδή θεωρεί το έδαφος στον Έβρο ακατάλληλο για ανάπτυξη τεθωρακισμένων δυνάμεων, «προτείνει» τουρκική εισβολή μέσω περιοχών που έχουν εγκατασταθεί αμερικανικές δυνάμεις, ενώ ο Τζασίν, αντιπροτείνει επίθεση στα ελληνικά σύνορα, μέσω… Βουλγαρίας
«Αφού περάσεις τον ποταμό Έβρο, υπάρχει μία επίπεδη περιοχή, ενώ το σύνολο της περιοχής βόρεια της πόλης που αποκαλείται Αλεξανδρούπολη, είναι πλήρως ορεινή και δασώδης. Δεν είναι κατάλληλη για επιχείρηση τεθωρακισμένων μονάδων. Για αυτό εκείνη τη μέρα θα είστε υποχρεωμένοι να περάσετε από τα μέρη που έχουν καταλάβει οι Αμερικανοί» λέει ο Καρακούς, με τον Τζασίν να παρεμβαίνει, υποστηρίζοντας πως υπάρχει λύση καθώς: «Ο στρατός μπορεί να μπει μέσω Βουλγαρίας και να αποκόψει τις γραμμές».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.