Με μάσκες και πανό με συνθήματα υπέρ της ελευθερίας έκφρασης του λόγου και της τέχνης, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας δεκάδες διαδηλωτές ως ένδειξη υποστήριξης του εικαστικού και γυμνασιάρχη Γαβριήλ Γεωργίου και των "αντισυστημικών" του έργων, τα οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με το Υπουργείο Παιδείας να διεξάγει πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

Ο λαός μαζί να αντισταθεί, η τέχνη δεν μπορεί να φιμωθεί” φωνάζουν δεκάδες πολίτες αντιδρώντας στην “καταπατηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, μια καταπάτηση που προέρχεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.”

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η ομάδα «The Justice Project», καλώντας τους διαδηλωτές να φορούν μάσκα και να τηρούν αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται πειθαρχική έρευνα του Υπουργείου Παιδείας εναντίον του καθηγητή, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο προκάλεσε την προσβολή του δημόσιου αισθήματος και την προαγωγή μηνυμάτων που καλλιεργούν λογική περιφρόνησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να τερματίστει άμεσα κάθε είδους πειθαρχική έρευνα σε βάρος του καλλιτέχνη καθηγητή.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως τα έργα του καθηγητή  είναι στην ελεύθερη κρίση του κάθε πολίτη. 

“Όμως, η πειθαρχική έρευνα και η προσπάθεια φίμωσης και δίωξης από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού σε βάρος του καλλιτέχνη καθηγητή για έργα που δημιούργησε και παρουσίασε εκτός εκπαιδευτικού/επαγγελματικού χρόνου και χώρου είναι ανεπίτρεπτη σε μια δημοκρατική χώρα. Είναι, ακόμα, ένδειξη ενός βαθύτατου και αντιδραστικού συντηρητισμού, πρακτικών και αντιλήψεων που ανήκουν σε άλλες εποχές”.

Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι “ψεύδεται το Υπουργείο που θυμήθηκε τώρα να ισχυριστεί ότι η έρευνα δεν αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία ή την έκφραση ιδεών, αλλά την εφαρμογή συγκεκριμένων Κανονισμών που διέπουν την Εκπαιδευτική Υπηρεσία και τα καθήκοντα που προβλέπονται για ένα διευθυντή σχολείου”. 

“Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πειθαρχική έρευνα για την «αλγεινή εντύπωση που προκαλούν ζωγραφιές» οι οποίες, κατά το υπουργείο, συνιστούσαν «προσβολή του δημοσίου αισθήματος και προαγωγή μηνυμάτων που καλλιεργούν λογική περιφρόνησης ή και ενδεχομένως κλίμα μισαλλοδοξίας μέσα στην μαθητική κοινότητα». Είναι, συνεπώς, σε βάρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του περιεχομένου της που εξαπολύθηκε η πειθαρχική έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.