Ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό έχει προκύψει για την ανάδειξη των Μυκηναϊκών Τάφων στον αύλειο χωρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. Υπάρχει μια δυσμενής εξέλιξη που δημιουργεί επισφάλεια στην χρηματοδότηση του έργου.

Τίθενται ως φαίνεται νέοι όροι από την αρχαιολογική υπηρεσία και όπως αντιλαμβάνεται κανείς έχει χτυπήσει συναγερμός. Πού; Μα σε εκείνους που προσπαθούν χρόνια γι αυτό.Διότι από πλευράς Περιφέρειας δεν έχουμε ακούσει μέχρι ώρας τι πρόκειται να πράξει για να μην σταματήσει το έργο ή πώς θα βρει πόρους εάν σταματήσει η χρηματοδότηση ή εάν έστω μίλησε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου για να μπορεί να καθησυχάσει εκείνους που χρόνια πασχίζουν στον εμβληματικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Το θέμα τέθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο χθες Ντίνα Νικολάκου κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου.

Η απάντηση του περιφερειάρχη ήταν πως η Περιφέρεια περιμένει την απόφαση του ΚΑΣ .

Και θα έλεγε κανείς πως ηταν αναμενόμενη αυτή η ανώδυνη και αδιάφορη απάντηση εάν δεν κατέληγε στο τέλος με ένα “πολιτικό σχόλιο”, όπως το χαρακτήρισε έτσι ο κ. Νίκας:

“Σεβόμαστε του ιερείς αλλά συνομιλούμε με τους επισκόπους και τους Μητροπολίτες για να μας πουν που να διαθέσουμε τα χρήματα.”

Οπωσδήποτε αυτή η φράση του κ. Νίκα αποτελεί μια προσβολή και στον Ιερό κλήρο αλλά και στους Επισκόπους .

Το γεγονός ότι αναφέρεται έτσι απαξιωτικά απέναντι σε ιερείς που έχουν επιδείξει τεράστιο κοινωνικό έργο, είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί στο ποίμνιο αλλά και με αγώνες τέτοιους όπως αυτοί της ανάδειξης των αρχαιολογικών θησαυρών με την βοήθεια και των επισκόπων τους αποτελεί πρόκληση του Περιφερειάρχη.

Το ότι δικαιολόγησε “πολιτικά” την ουδετερότητά του σε ένα θέμα που απασχολεί του Ναυπλιώτες και την Ι. Μ. Αργολίδας εκθέτοντας πρωτίστως τον Μητροπολίτη Αργολίδας (τον οποίο και δεν έχει ενημερώσει όπως είπε) και όπως όλοι γνωρίζουν δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάμειξης σε πολιτικά παιχνίδια και ο κ. Νίκας τον εντάσσει αιφνιδίως και αυθαίρετα αναφέροντάς τον και δημιουργώντας κόκκινες γραμμές σε ένα κοινό και ευλογημένο αγώνα , το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών και των Αργολιδαίων.

Jennys World

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.