Δεν είναι η πρώτη επίθεση, έχουν προηγηθεί διάφορες επιθέσεις σε άλλα τζαμιά σε διαφορετικές περιπτώσεις, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση με την οποία καταδίκασε τα ρατσιστικά – όπως είπε – συνθήματα στο τζαμί της Επισκοπής, ο «πρόεδρος θρησκευτικών υποθέσεων», μουφτής των Τ/κ, Ταλίπ Αταλάι.

Το ότι δεν συνελήφθησαν και δεν κατηγορήθηκαν αυτοί που έκαναν παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν, τις ενθάρρυνε, είπε λέγοντας πως η καταδίκη μόνο δεν αρκεί. Αναμένουν από τους αρμόδιους, πρόσθεσε, να πραγματοποιήσουν μια δίωξη και δικαστική διαδικασία που θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα, πέραν της έκφρασης θλίψης, και να ενημερώσουν γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Οι ευσυνείδητοι άνθρωποι πρέπει να υιοθετήσουν μια κοινή στάση εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν ρατσιστικές και άσχημες εκφράσεις και όσων στοχεύουν να σπείρουν μίσος και εχθρότητα, πρόσθεσε.

«Με την επιθυμία να υπάρξει μια πραγματική αποφασιστικότητα για συγκεκριμένα βήματα για εκπαιδευτική / πολιτιστική / συνειδητή αλλαγή που στοχεύει στη βελτίωση της άρρωστης νοοτροπίας των δραστών της επίθεσης, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την πρόσφατη επίθεση στο τζαμί μας», ανέφερε.

Οι μουσουλμάνοι της Κύπρου, είπε ο κ. Αταλάι, είναι ενάντια σε κάθε είδους επίθεση, προσβολή, ταπείνωση και διακρίσεις λόγω της πίστης και των πεποιθήσεων και θα συνεχίσουν πάντα να είναι με το θύμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.