Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση ενάντια στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Μόνο ως μείζονα και πρωτοφανή πρόκληση στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εκληφθεί το γεγονός ότι ο Γ. Μπουτάρης επέλεξε ως χορηγούς για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης την Coca Cola και την Eldorado Gold (Hellas Gold).

Εκτός του ότι δεν είναι ιδιαίτερα συμβατός ο χριστουγεννιάτικος εορτασμός με τη διαφημιστική παρουσία των συγκεκριμένων εταιρειών, υπογραμμίζουμε ότι και οι δύο αυτές εταιρείες έχουν ιδιαίτερα αρνητική φόρτιση για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, ενώ έχει αναπτυχθεί και δρα μεγάλη κατακραυγή εναντίον τους και του απαράδεκτου ρόλου που διαδραματίζουν σε βάρος της πόλης και της περιοχής.

Συγκεκριμένα οι πρώην εργαζόμενοι της Coca Cola, με ευρεία απήχηση στο λαό της Θεσσαλονίκης, έχουν αναπτύξει καμπάνια με σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola», από τότε που η Coca Cola έκλεισε και μετέφερε το εργοστάσιο από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ένα πλήθος κόσμου, συνεχίζει να δίνει το παρόν, παρά το ξεπούλημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενάντια στην καταστροφική για το περιβάλλον λειτουργία της καναδέζικης εταιρείας χρυσού, Eldorado Gold, στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η απόφαση του Γ. Μπουτάρη να τοποθετήσει δίπλα στις φάτνες με τη γέννηση του Χριστού ειδικά διαφημιστικά σήματα της Coca Cola και της Eldorado, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην πόλη και γενικευμένες αντιδράσεις.

Οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3Ε κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 18/12 στις 12 η ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, με στόχο να πάρει η Δημοτική Αρχή πίσω αυτήν την απόφαση.

Προξενεί εντύπωση, πάντως, το γεγονός ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού της Θεσσαλονίκης, δηλώνει τώρα, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, ότι δεν γνώριζε τις χορηγίες της Coca Cola και της Eldorado.

Πώς ψήφισε, όμως, τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης χωρίς να γνωρίζει τον προϋπολογισμό του;

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.