«Ντροπιαστικό» χαρακτήρισε το χαρτί της επιστράτευσης ο ιδιώτης γιατρός, Στέλιος Δερμιτζάκης αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος είχε δηλώσει εκ των προτέρων εθελοντής.

Όπως είπε ο παθολόγος στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, στις 10 Μαρτίου είχε αποδεχθεί την πρόσκληση της Πολιτείας έτσι ώστε να συνδράμει με τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Αμέσως μόλις ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε την βοήθειά μας, παρά το γεγονός πως δεν έχω πολύ χρόνο, έκανα αίτηση για να συμμετάσχω», είπε. «Μετά από 10 μέρες κάλεσα στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να μάθω γιατί δεν με έχουν καλέσει, την ώρα που οι συνάδελφοί μας αντιμετώπιζαν πρόβλημα στα νοσοκομεία», είπε.

Όπως περιέγραψε, μία αστυνομικός, ασθενής του, τον ενημέρωσε για το φύλλο πορείας που εκδόθηκε. «Θα προτιμούσα να πάω ως εθελοντής και όχι κρατώντας αυτό το χαρτί» τόνισε.

Από πλευράς υπουργείου υπάρχει προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών σε εμάς” πρόσθεσε ο κ, Καψαμπέλης τονίζοντας ωστόσο ότι έστω και σε αυτές τις συνθήκες θα στηρίξουν τις προσπάθειες των ιατρικών συλλόγων.

“Παράλληλα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και να μην περιμένει απέξω τη βοήθεια μόνο”, συμπλήρωσε.

Όπως διευκρίνισε, “για το νοσοκομείο Σωτήρια υπάρχουν 20 προκηρυγμένες θέσεις πνευμονολόγων και έχουν κατατεθεί 80 αιτήσεις ενδιαφερόμενων νέων γιατρών με πρόσφατη νοσοκομειακή εμπειρία και με μια υπουργική απόφαση μιας ώρας αυτοί εντάσσονται μέσα”.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα αποδώσει μια τέτοια ενέργεια τα αναμενόμενα. “Τι περιμένουν από γιατρούς που έχουν φύγει από 20, 30 χρόνια από τα νοσοκομεία ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν αμέσως; Όχι. Και θα δημιουργήσουν προβλήματα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας”, σημείωσε.

“Έχουμε μετατραπεί σε χώρα μιας νόσου, υπάρχουν όμως νόσοι πιο σοβαρές όπως οι καρδιολογικές και οι ογκολογικές” κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.