Ραγδαίες εξελίξεις:

Αναζητούνται τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύπτουν για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης, Δαμασκηνό Κιαμέτη

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη για τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύπτουν για τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον πρωτοσύγκελλο της μητρόπολης, Δαμασκηνό Κιαμέτη, από τη συμφωνία-«μαμούθ» της μητρόπολης με την εταιρεία Dolphin Capital Investors.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά τους δύο κληρικούς για τις δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν υπό την ιδιότητά τους ως εχόντων το δικαίωμα υπογραφής για τη μητρόπολη και οι οποίες στο μεταξύ «ναυάγησαν».

Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται μετά το δημοσίευμα του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις αρχές Σεπτεμβρίου, που αποκάλυπτε την οικονομική ζημία που απειλεί τη Μητρόπολη Δημητριάδος, μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο, προ λίγων μηνών, της εταιρείας Dolphin Capital Investors, με την οποία η Μητρόπολη έχει ανοιχτά θέματα.

Ο κ. Ιγνάτιος επιθυμούσε να δει τον στενό του συνεργάτη, που μαζί του εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Δημητριάδος στην υπόθεση στις Νηές, κ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, μητροπολίτη Καβάλας.

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.