Δεν θα συναντηθούμε με τους Έλληνες ως το τέλος της χρονιάς - Να συμμαζευτεί ο ηγέτης της Ελλάδας και να περιμένει τις κινήσεις της Τουρκίας, είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Επανήλθε στην τακτική των επιθέσεων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο Ερντογάν – ο οποίος δεν χρησιμοποίησε το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά αναφέρθηκε σε αυτόν ως «ο ηγέτης της Ελλάδας» – είπε πως ο Μητσοτάκης «πρέπει να συνέλθει» και να «περιμένει τις κινήσεις της Τουρκίας».

«Αφού τα έκανε αυτά (ο Μητσοτάκης), λυπούμαστε, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Και θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Θα πρέπει επίσης να συμμαζέψει τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε μαζί τους αν δεν συμμαζευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνοντας ότι και η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: «Η στάση του ηγέτη της Ελλάδας έχει ήδη καθοριστεί. Χρησιμοποιούν κάποιους μεσάζοντες, μπροστά στη στάση που τηρούν. Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί στις συναντήσεις μου είπαν: “Ας γίνουμε εμείς οι μεσάζοντες. Ας συναντηθούμε, δεν θα κάνετε μια συνάντηση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους;”. Εμείς τους είπαμε: “Λυπούμαστε, δεν έχουμε χρόνο να διαθέσουμε για αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή”».

«Γιατί είναι φανερό πώς εξοπλίζουν τα νησιά αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που ήταν συμβατός μαζί μας, τώρα μας προκαλεί, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας. Πηγαίνει και αυτός στα νησιά, βγαίνει από εκεί χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Και προσπαθεί να στείλει μηνύματα. Δεν έχει καλές προθέσεις» είπε, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, αξιοσημείωτη ήταν και η τοποθέτηση που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος για το θέμα της Συρίας, καθώς παρά το γεγονός πως ο Τζο Μπάιντεν του ζήτησε «ηρεμία» στην περιοχή, εκείνος είπε στους δημοσιογράφους πως «έχω πάντα μια δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα… μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.