Την εκτίμηση ότι αυτή την ώρα υπάρχουν150.000-200.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι τα κρούσματα προκύπτουν από τα μοντέλα των τελευταίων 15 ημερών και εξέφρασε την διαφωνία του με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια που είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 27.000.

Όπως είπε ακόμα και με ένα απλό άθροισμα συνολικά των κρουσμάτων των τελευταίων 15 ημερών δεν προκύπτει αυτός ο αριθμός, που έδωσε ο υπουργός. «Δεν ξέρω από που εδράζεται αυτή η εκτίμηση, αλλά δεν συμφωνώ» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι αν δεί τα στοιχεία θα μπορούσε να το αποκρούσει επιστημονικά.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται κάθε μέρα από τα τεστ τα οποία γίνονται πρέπει να τα πολλαπλασιάζουμε επί πέντε και έξι για να έχουμε την πραγματική εικόνα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται στις 26-27 Απριλίου,να δούμε ακόμη και 900 ασθενείς διασωληνωμένους, όμως εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση. Παρά ταύτα εκτίμησε ότιπαρατηρείται μία επιπεδοποίηση του κύματος, ίσως και να σημειώνεται ήδη μία ελαφρά και αργή αποκλιμάκωση.

Μιλώντας για το Πάσχα και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι παρότι υπάρχει μια βάση στην ανησυχία που υπάρχει για το «Πάσχα στο χωριό», ο ίδιος εκτιμά όμως ότι είναι προτιμότερο να φύγουν από τα αστικά κέντρα οι πολίτες, παρά να συνωστίζονται σε διαμερίσματα στις γιορτές. Η διασπορά θα μπορούσε, εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα, να είναι μεγαλύτερη, αν μείνει ο κόσμος στα αστικά κέντρα. Εξήγησε, ότι η κόπωση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και είναι προτιμότερο η αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες και στην Εκκλησία, αποκαλύπτοντας ότι στην Κρήτη, η ιχνηλάτηση και τα επιδημιολογικά δεδομένα, απέδειξαν ότι η Εκκλησία είχε μεγάλη εμπλοκή στην διασπορά του ιού. Οι άνθρωποι που συνωστίστηκαν για τις τελετές βρέθηκαν θετικοί αργότερα. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από την Εκκλησία να επιδείξει τη σοφία της και να προστατεύσει τους πολίτες και να μην καλεί την Πολιτεία να γεμίσουν οι ναοί με πιστούς. «Με τρομάζουν οι μαζώξεις στην εκκλησία» τόνισε.

Μιλώντας για τα self test, τόνισε ότι δυνητικάθα μπορούσαν να μας βοηθήσουν ώστε να είμαστε «μπροστά» από τον ιό. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα να τηρούνται όμως τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.