Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης που ανέσυρε και την υπόθεση Οτσαλάν, υποστηρίζει ότι οι σχέσεις της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» με το ΡΚΚ ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της «χώρας» του και επιμένει για λύση δύο κρατών.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε γραπτή ανακοίνωσή που εξέδωσε σήμερα, διατυπώνει ισχυρισμούς για σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τρομοκρατία και τρομοκρατικές οργανώσεις και κάνει λόγο για «περιφερειακή απειλή», ενώ καταλήγει και πάλι στη θέση του για «δύο κράτη» στην Κύπρο.

Ο Ε. Τατάρ καλεί με την ανακοίνωση, την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, «να επανεξετάσει τις σχέσεις της με την τρομοκρατία και τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να εγκαταλείψει τη συνεργασία με πολιτικά κίνητρα με τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν την παγκόσμια ανθρωπότητα».

Αναφέρει πως το PYD, που το θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ, έχει γραφεία στις ελεύθερες περιοχές με σχετική άδεια, από τον περασμένο Ιανουάριο και προσθέτει πως με τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας έχουν προκύψει νέες παγκόσμιες ανάγκες ασφάλειας και αναζητούνται περιφερειακές και παγκόσμιες συνεργασίας γι’ αυτό το θέμα.

Με την αίτηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, συνεχίζει, και ειδικά την παρουσία της «τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ και PYD/YPG» στη Σουηδία, «η μητέρα πατρίδα Τουρκία αποκάλυψε με έγγραφα πως αυτές οι οργανώσεις αποτελούν απειλή για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια».

Η Τουρκία, αναφέρει ο κ. Τατάρ, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η αίτηση των δύο αυτών χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ λόγω συγκεκριμένων ανησυχιών της για την δική της ασφάλειά και υπογράμμισε (η Τουρκία) την σημασία του να γίνουν βήματα ώστε να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως το ΡΚΚ και το PYD με απόφαση της λεγόμενης «βουλής» στα κατεχόμενα βρίσκονται στη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων» υποστηρίζει ότι οι σχέσεις της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» με το ΡΚΚ ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της «χώρας» και της περιοχής και εφιστά την προσοχή σε αυτό.

Ανατρέχει στη συνέχεια στο παρελθόν και συγκεκριμένα στη σύλληψή του Αμπτουνλάχ Οτσαλάν, τον οποίο αποκαλεί «αρχηγό των τρομοκρατών»,ο οποίος ήταν υπό την επίβλεψη προσωπικού της ΕΥΠ και του είχε δοθεί – όπως ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης – ψεύτικο διπλωματικό διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εκδόθηκε σε συγκεκριμένο όνομα. Σήμερα, υποστηρίζει ο Ε. Τατάρ, η ελληνοκυπριακή πλευρά επέτρεψε στην τρομοκρατική οργάνωση – όπως εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το PYD – να ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας (στις ελεύθερες περιοχές) και πρόδωσε την παγκόσμια ειρήνη.

«Με αυτή την ευκαιρία καλώ την ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου να εγκαταλείψει αυτή την προσέγγιση, η οποία δεν εξυπηρετεί άλλο σκοπό από το να αυξήσει τις περιφερειακές εντάσεις και να μετατρέψει την τρομοκρατία σε μυστικό πολεμικό εργαλείο», αναφέρει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.