Στο κενό έπεσε η πειθαρχική έρευνα εναντίον το καθηγητή τέχνης και διευθυντή Γιώργου Γαβριήλ, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακινεί το θέμα, προτάσσοντας αυτή τη φορά τα εθνικά φρονήματα του.

Ο καθηγητής Γαβριήλ κλήθηκε να απαντήσει σε νέο κατηγορητήριο, πέραν από την κατηγορία της προσβολής των θεσμών του Αρχιεπισκόπου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, εαν έχει τελέσει τα καθήκοντά του σε σχέση με την αποστολή του δημόσιου σχολείου για την καλλιέργεια του εθνικού φρονήματος των μαθητών.

Δεν είμαστε στην εποχή που εκδίδονται πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος»

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ανέφερε πως το Υπ. Παιδείας φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι απευθύνθηκε στη Νομική Υπηρεσία, στο Γενικό Εισαγγελέα και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και ζήτησε συμβουλή για το πώς θα προχωρούσε περαιτέρω τη διερεύνηση σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή.

«Σύμφωνα πάντα με όλες τις πληροφορίες η ΝΥ είπε να διερευνηθούν δύο άλλες πτυχές. Αν στην άσκηση των καθηκόντων του καλλιεργεί το εθνικό φρόνημα και κατά πόσον τηρεί τους κανονισμούς που προνοούν σεβασμό στους θεσμούς. Η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι το Υπ. Παιδείας έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών και προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον Διευθυντή, τον συγκεκριμένο Διευθυντή γιατί διαφωνεί με τις απόψεις του, ενδεχομένως με την όλη φιλοσοφία του και παρόλο που έχει αποτύχει η πρώτη έρευνα η οποία έχει γίνει, έχει καταδείξει ότι δεν έχει οτιδήποτε το επιλήψιμο, προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον συγκεκριμένο καθηγητή. Θεωρούμε ότι δεν είμαστε στην εποχή που εκδίδονται πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος, αυτά γίνονταν την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα και μεταφέρονταν και εδώ στην Κύπρο. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι οδηγεί τον τόπο σε επικίνδυνες ατραπούς και πρέπει να παρέμβει. Καλώ τον ίδιο τον ΠτΔ να παρέμβει για να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά πρώτα και κύρια από το Υπ. Παιδείας και κατά δεύτερο λόγο από την Γ. Εισαγγελία» τόνισε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.